Week 5

De afgelopen week, de 4e week van Alba’s dracht, was niet de beste week tot nu toe. Alba at slecht, inmiddels gelukkig wat beter, waardoor haar darmen aardig van slag waren. Ze voelde zich gelukkig niet ziek en we weten dat het er allemaal bijhoort maar toch maak je je wat zorgen.

Gelukkig voelt ze zich sinds donderdag alweer beter, ze eet weer redelijk maar vooral de dingen waar zij zin in heeft. Tja: what the Diva wants, the Diva gets… ;-).

Gisteren zijn we op bezoek geweest bij een aanstaande pupkoper. We vonden het heel leuk om na een bezoek aan ons, ook al eens een kijkje te nemen in het huis waar hopelijk in augustus een kind van Alba gaat wonen. Alba vond het even leuk en heeft genoten van een lekkere wandeling in de omgeving.
Ze is er wel helemaal moe van, vandaag wel eventjes door het bos gewandeld maar Alba had duidelijk weinig  behoefte aan een echte wandeling.

De afspraak voor de echo is gemaakt, ik hoop dat we begin volgende week het eerste bewijs van leven kunnen tonen.

In deze week veranderen de pupjes weer een heleboel: van ‘gekkootjes’ worden het steeds meer pupjes. De organen zijn bijna ‘af’. Zaken als tanden, snorharen, tenen en nagels worden duidelijker. De ogen krijgen oogleden. Het huidpigment wordt aangelegd: als we nu binnenin konden kijken zouden we kunnen zien hoeveel zwarte en hoeveel bruine pupjes Alba gaat krijgen, en of ze aftekeningen hebben.
Aan het eind van de week zijn ze 30 mm groot. De hoeveelheid vruchtwater neemt ook toe.

Vanaf de 5e week kunnen wij ook meer aan Alba gaan zien, de tepels kunnen al dikker worden en door de groei van de pups en de aanmaak van het vruchtwater zal het ook van buitenaf duidelijker worden dat ze drachtig is.

Nu de pups goed vastgehecht zijn, zijn ze redelijk goed beschermt en hebben invloeden van buitenaf minder invloed.
Het valt ons op dat Alba sinds een paar dagen weer iets meer rolt buiten en ook een galopje kan er soms weer af. Dat deed ze vanaf dag 1 na de dekking bijna niet meer, het is net of ze voelt dat het nu weer kan zonder dat haar pups er last van zouden kunnen hebben.

3 thoughts on “Week 5

 1. hoi anne, wouter en Alba
  we hadden gelezen dat julie op bezoek zijn geweest bij een pup koper, willen julie ook een keer bij ons komen wandelen. (met Alba natuurlijk)
  groeten sylver

  • Hoi Sylver,
   we komen zeker een keer bij jullie wandelen. Ik denk alleen wel dat dat even gaat duren, Alba wil nu niet zo heel lang en ver meer wandelen! Haar buik wordt nu ook snel dikker, met al die puppies erin. Maar jullie komen binnenkort nog een keertje bij ons langs, als het mooi weer is gaan we picknicken.
   Groetjes, Anne en een poot van Alba

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s