Watson

JCh. Nuphar’s Elementary

Watson bijna 14 maanden

Moeder: Nuphar’s Connect The Dots (NL/NL)
Vader: Hickory Tavern Fool For Brookberry (US/US)
Geboren: 23 januari 2019
6 broers (2 zwart, 4 zwart-wit) & 3 zussen (zwart)

Heupen: A
Ogen (klinisch ECVO): vrij van alle als erfelijk beschouwde oogziektes (15-01-2021)
prcd-PRA: N/n (drager) 

Watsons Embark-profile
Watson op Pawpeds
Watson in de Raad van Beheer Database
Watsons BetterBred certificaat

Watson is geboren als eerste pup in het nest. Meer informatie over het nest vind je hier.

Eigenlijk zouden we uit dit nest alleen een teefje aanhouden. Maar uiteindelijk konden we dit ventje niet weerstaan en is hij, net als zijn zus Fika, ook bij ons gebleven. Watson was in het nest al de meest gebalanceerde pup qua bouw, met een relaxt, kalm maar speels temperament. 

Watson is een enthousiaste en lieve hond, soms lomp met z’n grote voeten en flinke lijf. Het is echt een jongen in hoe hij beweegt en speelt.
Hij is graag bij ons, om te knuffelen, te spelen of gewoon lekker tegen je aan of in je buurt te slapen. 

Hij speelt graag, natuurlijk met zijn zus Fika maar eigenlijk met iedereen die maar wil. Watson en zijn oma Lotus zijn dol op elkaar.
Watson is erg sociaal met andere, ook vreemde, honden. Meestal reageert hij keurig op signalen van andere honden die geen contact willen en hij kan ook makkelijk gevonden vriendjes achterlaten om weer met ons mee te lopen. Uiteraard zijn we er heel druk mee om hem goed zijn pubertijd door te krijgen en hopen we door positieve ervaringen zijn fijne temperament zo te houden.   

Watson heeft veel massa, prachtige verhoudingen in hoofd en lichaam en een mooie, niet al te hoge, maat. Als pup groeide hij zo snel dat zijn spieren het niet altijd konden bijhouden, maar inmiddels (11 maanden oud) is hij aardig in verhouding.

Watson bijna 11 maanden oud

Toen we voor ‘pupje rood’ een roepnaam moesten verzinnen – toen was nog het idee dat hij niet bij ons zou blijven wonen, al hoopten we wel iemand te vinden om hem samen mee te houden – was dat door zijn stamboomnaam Elementary al snel een inkoppertje: Watson!