Nuphar’s I tot O nest

NUPHAR’S I tot O-NEST

Op 27 december 2013 is Alba’s tweede nest geboren: 2 reuen en 5 teven. Klik op de foto van elke pup om meer te lezen.

Nuphar’s In Full Swing, Tux Nuphar’s Jubilation, Pippa Nuphar’s Kissable, Noah
Nuphar’s Linger A Little Longer, Gys Nuphar’s Moments In The Moonlight, Malou
Nuphar’s Necessity, Breaa Nuphar’s Opportunity Knocks, Mexx

Lees over Albas dracht en het nest van Alba en Claude op ons blog.
Bekijk het fotoalbum van het nest op Facebook.

INFORMATIE OVER DE COMBINATIE

Na veel puzzelen en overwegen, hebben we voor Alba’s tweede en laatste nest gekozen voor opnieuw een Engelse reu, namelijk Claude, ofwel Netis Hazzah. De stamboom van de pups ziet er zo uit.

De reden om uiteindelijk voor Claude te kiezen, ligt vooral in zijn moederlijn. Wij hebben Ebène meerdere malen ontmoet en telkens waren we onder de indruk van haar lieve, stabiele karakter waarin zij ons heel sterk doet denken aan Alba. Ook haar uiterlijk, vacht en bouw lijken veel op Alba ondanks dat ze maar een klein deel voorouders delen. Al tijdens de eerste ontmoeting met Ebène is de wens om haar en Alba’s lijnen te combineren ontstaan.
Ebène komt uit Canada en hoewel de Canadese fokbasis Europees is, zijn hier in Europa geen honden met een vergelijkbare stamboom en dus ook helaas geen beschikbare reuen. Onder andere daardoor kwam Ebène’s zoon in beeld.
Dit houdt in dat we opnieuw Ooli in de stambomen van de pups terug zien. Aangezien we meer dan tevreden zijn over de pups uit Alba’s eerste nest, beschouwen wij dit als positief. Daarnaast zijn we van mening dat Ebène’s bloedlijn een hele goede toevoeging kan zijn hierbij.

Toen wij met Alba in Engeland kwamen voor de dekking met Ooli, hebben wij Claude en zijn broers en zussen als kleine pupjes bewonderd. Inmiddels is hij een 58 cm grote vent van 22,5 kilo.
Hij is een stabiele, werklustige hond die probleemloos in een flinke roedel met zowel reuen als teven leeft.

Claude’s heupen zijn zowel in het Engelse systeem als het FCI systeem beoordeeld en zijn in beide systemen als A gekwalificeerd. Ook zijn zijn ogen gecontroleerd en vrij van oogafwijkingen bevonden. Claudes 2 broers en 2 zussen zijn allen mooie, relatief kleine, honden met prettige karakters en een goede gezondheid.

In augustus 2013 heeft Claude de TAN, een werkaanlegtest, behaald. Met zijn eigenaar doet hij dan ook geregeld aan jachthondentraining. Klik hier voor meer foto’s van Claude.

Alba heeft inmiddels bewezen een toegewijde, goede moeder te zijn met haar eerste nestje. Ze is in goede gezondheid en heeft inmiddels vele harten gewonnen met haar persoonlijkheid. Alba komt uit een nest van 5 waarvan 4 honden zijn geröntgend, met goede resultaten. 3 van de 5 hebben de oogtest ondergaan en zijn vrij bevonden van problemen. Allen hebben een mooie maat en type, 4 zijn met goed resultaat geshowd.

In de combinatie van Claude en Alba zijn er een flink aantal honden die wij persoonlijk kennen, waaronder Claude’s beide ouders en zijn oma.

Uiteraard houden we ook bij dit nest onze fokstrategie in het oog.