Verzorging

Onze speerpunten wat betreft (op)voeding en verzorging

Op de volgende pagina’s kun je meer lezen over hoe wij onze honden voeren en verzorgen.

Wij zoeken in de nieuwe eigenaren voor onze pups bij voorkeur naar mensen die op dezelfde manier tegen deze zaken aankijken. Daarom hieronder in het kort een aantal speerpunten:

  • Wij voeren onze honden een rauw dieet van botten, spiervlees en organen in correcte verhoudingen. Dit is in onze ogen het meest natuurlijke en passend bij het maag-darmstelsel van de hond. Onze honden eten dus geen brokken! Ze eten ook geen koekjes of gerookte botten uit de dierenwinkel maar gedroogde snacks van geschikt materiaal. Lees onder ‘Rauwe voeding’ meer.
  • Wij gebruiken waar mogelijk natuurlijke middelen, zoals homeopathie en kruiden, om onze honden gezond te houden of te krijgen. Onze honden gaan minstens 2 keer per jaar naar de osteopaat.
  • Onze honden worden getiterd om te bepalen of ze gevaccineerd moeten worden. Wij laten onze honden niet enten als het niet nodig is! Klik HIER voor een filmpje over enten en titeren. Wij enten onze honden niet tegen Ziekte Van Weil, omdat de risico’s die aan de enting kleven in onze ogen groter zijn dan de risico op de ziekte.
  • Onze honden worden alleen ontwormd als ontlastingsonderzoek aan zou geven dat er een wormbesmetting is. De ontlasting wordt onderzocht door een laboratorium. Klik HIER voor een filmpje over ontwormen en ontlastingsonderzoek.
  • Onze honden worden niet gecastreerd als er geen medische noodzaak is. Momenteel zijn we ons aan het inlezen over de mogelijkheden voor een ‘Ovary Sparing Spay’ (waarbij alleen de baarmoeder verwijderd wordt).
  • Onze honden worden op een positieve manier opgevoed. Dat wil niet zeggen dat ze nooit ‘nee’ horen of nooit gecorrigeerd worden maar we gaan zoveel mogelijk uit van beloningsgerichte training.
    Wij voeden niet op volgens 1 bepaalde methode maar kijken naar wat voor ons en de hond werkt.
    Opvoeden op basis van ouderwetse dominantie-theorieën en op de Cesar Milan-manier vinden wij ongeschikt voor honden en zeker voor Barbets

Wij doen ons best onze honden zo gezond mogelijk te voeden en te verzorgen. Wij zijn er van overtuigd dat ouderdieren met een sterk en gezond immuunsysteem ook gezonde en sterke pups geven.
Nadat wij ze een goede basis geven, hopen we dat de nieuwe eigenaren dit voort willen zetten!