Pups

ALGEMENE INFORMATIE OVER ONZE PUPS

Let op: op dit moment plannen we GEEN nest. We hanteren GEEN lopende wachtlijst..

Als je informatie zoekt over het ras Barbet mag je gerust contact met ons opnemen.
Wij vinden eerlijke voorlichting over het ras van groot belang. Veel vragen die opborrelen tijdens het oriënteren op welk ras goed bij je past, kunnen we per email (of, in normale tijden tijdens een bezoek) uitgebreid beantwoorden.

Ben je al overtuigd dat de Barbet hét ras is voor jullie en gaat de voorkeur uit naar een Nuphar’s Barbet? Dan zijn er een paar dingen belangrijk om te weten:

  • Wij fokken niet op kleur en we plaatsen de pups ook niet op kleur. Als je alleen bereid bent om één bepaalde kleur of kleurstelling te accepteren, zijn wij niet de juiste fokkers voor jou.
  • We hebben een voorkeur voor nieuwe eigenaren die hetzelfde denken als wij over opvoeden, voeden en verzorgen van honden. Lees onder Verzorging meer over onze denkwijze.
  • Op de pagina In het nest lees je hoe wij onze pups begeleiden in de eerste weken van hun leven en hoe wij de potentiële nieuwe eigenaren hierbij betrekken. Hier lees je ook hoe wij besluiten welke pup naar welke nieuwe eigenaar gaat.
  • Wij werken met een wachtlijst per nest, welke pas opgesteld gaat worden als we de nestplanning op de website zetten en aankondigen de wachtlijst te openen. Elk nest wordt gepland met een achterliggende gedachte, die kan verschillen van nest tot nest.
  • Plaatsing op de wachtlijst vindt plaats na een bezoek: we vinden het belangrijk dat er van beider zijde een klik is en eventuele plaatsing op de lijst baseren we onder andere daarop. Voor buitenlandse gegadigden is een bezoek niet altijd mogelijk en zullen we op andere manieren elkaar leren kennen. Plaatsing op de wachtlijst garandeert niet dat je uiteindelijk ook een pup kan kopen – tot het moment van daadwerkelijke overdracht behouden wij het recht voor om alsnog te besluiten geen pup te verkopen. Andersom is plaatsing op de wachtlijst geen verplichting tot koop van een pup en kan er tot het daadwerkelijke moment van overdracht besloten worden geen pup te kopen. 
  • We hebben een Puppy vragenlijst om in te vullen, zodat we wat meer over jou en je familie weten, en wat je verwachtingen zijn van een pup. We vragen je deze in te vullen als je op de wachtlijst komt, maar eerder mag natuurlijk ook.

Wij adviseren iedereen die een pup wil gaan kopen om het boek ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – Elke pup een goede start’ te kopen. Dit boek, van auteurs Martine Burgers (osteopaat) en Sam Turner (trainster), sluit heel goed aan bij de manier waarop wij onze nesten grootbrengen en biedt goede handvaten voor de nieuwe eigenaar. Deel 2 van dit boek, ‘Je puber goed op pad’ is vervolgens ook ‘verplichte kost’.
Wij raden niet snel een bepaald boek of methode aan maar dit boek is een must voor onze pupkopers!

Onze nesten worden opgevoed met de Puppy Culture methode.Veel van wat deze methode biedt, sluit aan bij waar wij naar zoeken in onze pups. Daar waar onze pups in uitblinken wordt nog verder versterkt – vooruitdenkende, stabiele en goed gesocialiseerde pups.

In verband met de huidige Rabies-wetgeving in veel Europese landen, is export van een pup een stuk ingewikkelder geworden. Wij zijn bereid in bepaalde situaties om enkele pups langer te houden voor buitenlandse kopers. Er wordt in overleg met de nieuwe eigenaar een socialisatieplan opgesteld om de pup zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn nieuwe leven.

NESTPLANNING

Voorlopig hebben wij GEEN nestje in de planning. Voorlopig zijn we druk zat met het opvoeden van Fika & Watson en het ondersteunen van de nieuwe begeleiders van hun broers & zussen.

We staan altijd open voor aanvragen van personen/gezinnen die interesse hebben in het intact houden en voor de fok beschikbaar stellen van een reu.

We begeleiden de eigenaren van enkele reuen uit onze fok, zie ook de pagina Reuen. Voor het ras, wat klein in aantal is, is het van belang om zoveel mogelijk verschillende ouderdieren in te kunnen zetten. Vooral het aantal beschikbare dekreuen is klein.

Wij hopen door het begeleiden en adviseren van eigenaren van fok-geschikte reuen een verantwoorde bijdrage te kunnen leveren aan de populatie.

Bij elk nest wat wij fokken baseren we onze keuzes op onze fokstrategie