Over ons

Als hondeneigenaren en fokkers, vinden wij een aantal zaken aan het houden en verzorgen van honden zeer belangrijk. We geloven dat de relatie met je hond gebaseerd moet zijn op wederzijds vertrouwen en liefde, niet op dominantie en agressie.
We zijn fervent voorstander van verse voeding en het gebruik van natuurlijke remedies waar mogelijk. Honden zijn geen accessoires of een gadget en horen deel uit te maken van het gezin. Dat betekent dat je leven zal veranderen als er een pup of hond zijn intrede in huis doet. Als je niet van plan bent om je aan te passen, begin dan niet aan een hond.
Als je bereid bent om je huis en je hart open te stellen voor een hond, beleef je een geweldige vriendschap die elke aanpassing meer dan waard is!


Wij zijn Anne Plomp and Wouter Lemmen, trotse eigenaren van Alba, Lotus, Cait, Fika en Watson. 
De afgelopen jaren hadden we ook het geluk om samen met Marian Vos mede-eigenaar van Tux te zijn. 

Anne kreeg de hondenwereld met de paplepel ingegoten, aangezien haar ouders eerst Teckels en later Basset Fauve de Bretagne hadden waarmee ze ook fokten en showden. Na een paar jaar de honden van haar ouders te hebben voorgebracht, begon ze ook te ‘handlen’ voor anderen. Eerst Border Terriers voor vriendin en mentor Elly Weyenborg-Weggemans, maar de hobby groeide al snel uit tot een verslaving. Doordat Anne van pupje af aan eerst Alba’s oma en later ook haar moeder  showde, leerde ze de Barbet kennen.

Houden van honden, ermee showen en fokken zit in Anne’s genen. De hondenshows bepaalden een groot deel van haar leven tijdens de studententijd, maar de eerste echte eigen hond zou pas daarna komen. 


Wouter and Anne ontmoetten elkaar op het treinstation, nadat Anne een vriendin had geholpen haar nieuwe pup op te halen en Wouter was een dag op pad geweest voor zijn scriptie. Beiden waren we onderweg terug naar Leeuwarden, waar we Diermanagement studeerden. We hadden zelfs een paar gemeenschappelijke vrienden maar elkaar nog nooit eerder ontmoet! 

Tijdens die eerste ontmoeting vertelde Wouter aan Anne dat hij ‘later als hij groot was’ een Poedel wilde. Tijdens zijn jeugd had hij altijd honden om zich heen gehad en zijn moeder heeft een nest gefokt met haar Golden Retriever. Natuurlijk vertelde Anne aan Wouter dat een Barbet nog veel leuker is!

Van het één kwam het ander en zo kwam in maart 2009 Alba ter wereld en 8 weken laten bij ons in huis. Alba leidt een actief leven waar we enorm van genieten. Alba is op de eerste plaats ons beste vriendje, maar het werd op show al snel duidelijk dat ze een zeer goede rasvertegenwoordiger is. We zijn heel trots op haar showresultaten, maar nog veel meer op haar super karakter en haar geweldige, vrolijke persoonlijkheid!

  

Op 31 mei 2012 heeft Alba ons een prachtig nest van 8 pups gegeven. Daarvan hebben we Lotus bij ons gehouden. Lotus heeft veel van onze dromen waarheid laten worden, onderwijl ons een aantal wijze lessen lerend.

Alba’s tweede nest van 7 pups is geboren op 27 december 2013. Hiervan hebben we Tux in gezamenlijk eigendom kunnen aanhouden door de samenwerking met Marian Vos.

In 2015 hebben we een gezamenlijk nest gefokt met Dolce, die op 14 maart 8 pups kreeg. Wij hebben Dolces eigenaren de gehele tijd begeleid en geadviseerd.

Het vierde Nuphar’s nestje is van Lotus, die op 8 januari 2016 7 pups kreeg. Van dit veelbelovende nest hebben we Cait gehouden.

Op 23 januari 2019 werd het vijfde Nuphar’s nest geboren. Door middel van kunstmatige inseminatie met ingevroren sperma van de in Amerika woonachtige Beau, gaf Cait ons maar liefst 11 pups. Fika en Watson bleven daarvan binnen de kennel.

Anne werkt voor de Raad van Beheer op de afdeling Ledenzaken. Ze is gediplomeerd para-veterinair en afgestuurd in Diermanagment.
Wouter werkt in de humane gezondheidszorg.

Logo Franse ClubLogo Nederlandse Club
We zijn sinds de oprichting lid van de Barbetclub. Daarnaast zijn we lid van de Franse rasvereniging Club du Caniche, Chien Particolore, Barbet & Chiens d’Eau.

In 2020 is Anne lid geworden van Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia, een lid van de Raad van Beheer waarvoor je uitgenodigd moet worden om lid te worden, gebasseerd op je staat van dienst in de kynologie. De kernwaarden zijn Kennis, Kunde en Integriteit.

Het hebben van honden en ermee showen en op kleine schaal fokken is onze hobby maar we nemen het heel serieus. Het hebben van een hond is een grote verantwoordelijkheid, ermee fokken een nog grotere uitdaging. We hechten heel veel waarde aan educatie en kennis opdoen over alle mogelijke aspecten en investeren veel energie, tijd en geld in het vergaren van kennis en deze up to date te houden.