Fika

Ch. JCh. Nuphar’s I Take Mine Black

Fika 2,5 jaar

Moeder: Nuphar’s Connect The Dots (NL/NL)
Vader: Hickory Tavern Fool For Brookberry (US/US)
Geboren: 23 januari 2019
7 broers (3 zwart, 4 zwart-wit) & 3 zussen (zwart)

Heupen: A
Ogen (klinisch ECVO): vrij van alle als erfelijk beschouwde oogziektes (15-01-2021)
prcd-PRA: N/N (vrij)
Fikas Embark-profiel
Fika op Pawpeds
Fika in de Raad van Beheer Database
Fikas BetterBred certificaat

Fika is geboren als vijfde pup in het nest. Meer informatie over het nest vind je hier.

Fika’s bijnaam in het nest was Pippi(puppy) – het was een echte Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Nog met haar ogen dicht was het een bijzonder ondernemend hondje. Kiezen uit de 4 teefjes van dit nest was heel erg moeilijk maar we konden ze niet allemaal houden. De keuze is op Fika gevallen vanwege haar karakter en haar complete, gebalanceerde bouw. 

Fika is een echt meisje, in bouw en temperament.
Ze houdt van heel hard rennen, ze is ook heel wendbaar en snel. Met haar broer, moeder en oma mag ze graag stoeien. Ze kan zich ook erg goed alleen vermaken met een speeltje.
Voor ons en mensen die ze goed kent is ze aanhankelijk. Naar mensen die ze niet kent kan ze wat onverschillig reageren. Hoewel ze vreemde honden heel interessant vindt, heeft ze na kennismaking niet altijd behoefte aan verder contact.
Binnenshuis is Fika een heerlijk kalm hondje en kan ze zich goed aanpassen aan welke situatie dan ook.

Hoewel Fika met name in de ribben nog veel tijd nodig heeft om uit te zwaren, zijn we heel tevreden over haar bouw. Ze heeft een mooie, niet al te grote maat, bone zonder vrouwelijkheid te verliezen en uitmuntende hoekingen. In de ring is het soms lastig haar gangwerk te tonen – bijna alle ringen zijn te klein voor haar ruime en vloeiende passen.

Fika bijna 11 maanden oud

Voor het nest geboren werd, had ik gezegd dat ik hoopte dat de 5e pup een zwart teefje zou zijn. Zij zou de stamboomnaam ‘I Take Mine Black’ krijgen.
Er wordt regelmatig gezegd dat wij op kleur zouden fokken. Mensen die mij ook maar een beetje kennen weten dat dit sowieso niet waar is, maar ook dat áls ik een persoonlijke kleurvoorkeur heb, dit effen zwart is.
Overigens geldt ‘I Take Mine Black’ alleen voor mijn honden, niet voor hoe ik mijn koffie drink :). 

Voor haar roepnaam komt de inspiratie uit mijn Zweedse familie. Fika is in Zweden een belangrijk sociaal onderdeel van het leven: koffie drinken met iets lekkers erbij (al dan niet zelf gebakken) en bijkletsen met familie en vrienden.

Blog 4U7A9818

Fika bijna 18 maanden