Alba

Grand Ch. Ch. VCh. JCh. BISS Quaciëndas Alba Aqua-Aura

Moeder: Quaciëndas Amy Unique (NL/NL)
Vader: Borealii Choco-Pop (FI/PL)
Fokker: G.H. Los-Romeijn, Driebergen-Rijssenburg (NL)
Geboren: 6 maart 2009 2 broers (bruin) & 2 zussen (bruin en zwart)

Heupen: A
Ogen: vrij van alle als erfelijk beschouwde oogziektes (28-10-2011, 04-10-2013, 17-02-2017)
Alba op Pawpeds
Alba in de Raad van Beheer Database
Alba’s BetterBred certificaat

Moeder van het Nuphar’s A tot H nest, 31 mei 2012
Moeder van het Nuphar’s I tot O nest, 27 december 2013

Alba werd geboren als 2e puppy van in totaal 5, als eerste teefje.
Het was al snel duidelijk dat Alba een rustig pupje was, ze stond nooit vooraan om aandacht te vragen of om opgepakt te worden. Vaak sliep ze terwijl haar broers en zussen wakker waren en andersom. Toch was ze vanaf het eerste bezoek onze favoriet. Anne viel als een blok voor haar mooie hoofdje terwijl ze nog geen 2 dagen oud was. Toen de karaktertjes duidelijker werden, werd besloten dat Alba het beste bij ons zou passen.

 

Toen Alba 8 weken oud was, mochten we haar mee naar huis nemen. Hier sloeg ze als een blad aan de boom om: het stille, iets teruggetrokken puppy veranderde in een liefdevolle en speelse pup die ons overal volgde.

Ze was een modelpupje:elke nieuwe ervaringvond ze leuk en niets waseng. In nieuwe situaties keek ze naar ons voor steun enzolang wij er maar bijwaren kon ze alles aan.  Alba is opgegroeid tot een stabiele, blije hondwiens levensdoel is om bij ons te zijn. Buitenlekker actief, maar binnen vind ze het heerlijk om lekker te slapen. Wat we ook met haar willen doen, ze is altijd enthousiast en gaat er vol voor. Alba is een snelle leerling, vooral met de juiste motivatie. 

Alba’s naam komt uit Annes favoriete boek, ‘The Time Traveller’s Wife’ van Audrey Niffenegger waar het de naam van een personage is. Het woord alba wordt in wetenschappelijke naamgeving gebruikt om aan te geven dat een soort wit of in elk geval licht, van kleur is. Het is ook een veel voorkomende, ietwat ouderwetse, meisjesnaam in Spanje evenals de Keltische benaming voor Schotland.

Het is ook een woord uit een oud dialect uit de Franse regio de Provence, waar het ‘dageraad’ of ‘nieuw begin’ betekend. Het was zelfs de naam van een type gedicht welke door minnaars aan elkaar geschreven werden over het spijtige feit dat ze elkaar voor het ochtendgloren moesten verlaten om hun relatie geheim te houden.

Voor ons was de komst van Alba het begin van een nieuwe periode in ons leven. En met Alba komt elke dag de zon op!