De kennelnaam

Alle pups die bij ons geboren zullen worden, gaan op de stamboom een naam krijgen die zal beginnen met onze prefix ‘Nuphar’s’.

De reden dat we deze kennelnaam gekozen hebben ligt in Annes achternaam, Plomp. De waterplant die de wetenschappelijke naam ‘Nuphar lutea’ draagt noemen we in het Nederlands Gele plomp.

Nuphar is afgeleid van het Arabische woord voor waterlelie, lutea is Latijns voor geel. Als je deze naam letterlijk 1 op 1 zou vertalen naar het Nederlands betekent, met wat dichterlijke vrijheid, Nuphar zoveel als Plomp. 

Onze kennelnaam is dus het Latijnse woord voor Plomp. Zo zullen alle pups die bij ons geboren worden Annes achternaam in hun stamboomnaam dragen.  We vonden het ook passend voor een waterhond om naar een waterplant vernoemd te worden.

 

Extra grappig detail is het feit dat de gewone waterlelie als wetenschappelijke naam ‘Nymphaea alba’ heeft. Hoewel Alba’s naam niet is gekozen omdat het in de wetenschappelijke naamgeving vaak gebruikt wordt, is het wel een grappig toeval.

Op 3 februari 2012 is ‘Nuphar’s’ officieel geregistreerd in het Register van Kennelnamen bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.