Lotus

Grand Ch. Ch. VCh. JCh. MBIS BISS Nuphar’s Deep In A Dream

Moeder: Quaciëndas Alba Aqua-Aura (NL/NL)
Vader: Novaforesta Dudley (UK/UK)
Geboren: 31 May 2012
3 broers (zwart) & 4 zussen (3 bruin en 1 zwart)

Heupen: A
Ogen: vrij van alle als erfelijk beschouwde oogziektes (04-10-2013, 14-10-2015, 17-02-2017, 13-01-2021)
Lotus’ MyDogDNA profile
Lotus op Pawpeds
Lotus in de Raad van Beheer Database
Lotus’ BetterBred certificaat

Moeder van het Nuphar’s X tot D nest, 8 januari 2016

Lotus is geboren als vierde puppy in het nest. Meer informatie over het nest vind je hier.

Toen Lotus werd geboren was het niet direct duidelijk dat ze een blijvertje was. Haar kleur en aftekeningen waren geen reden om haar aan te houden, zoals dat voor anderen misschien wel zou zijn. Toen ze met 2,5 week oud vaker en vaker mijn aandacht trok en ze ook veel contact met ons zocht, zette de twijfel pas in.
Als fokker moet je altijd een open blik bewaren en die pup houden die de beste eigenschappen vertoond op dat moment. Lotus liet al vroeg zien veel positieve punten te hebben en dat, gecombineerd met haar humorvolle en uitgaande houding hebben ons overtuigd haar bij ons te houden.

Lotus is een heel open, extravert hondje. Ze is altijd blij en enthousiast, bij thuis-komst of als er bezoek is kan ze flink springen van blijdschap. Dat leverde haar als jonge pup al de bijnaam ‘Vlo’ op.
Buitenshuis kan ze zich een stuk beter beheersen in dat opzicht, maar héél hard door het bos rennen is wel 1 van haar favoriete bezigheden. 

Lotus en Alba zijn heel verschillend, maar toch ook zo hetzelfde. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en spelen heel veel. Hoewel nog niet helemaal volwassen, zijn we heel tevreden met hoe ze uitgegroeid is tot nu toe. We hebben een overzicht gemaakt van haar ontwikkeling. 

Lotus haar stamboomnaam Deep In A Dream is een titel van een liedje wat, onder andere, door Frank Sinatra is gezongen. Sinatra is één van Annes guilty pleasures. Voor ons drukt deze naam ook uit hoe deze combinatie en Lotus zelf iets is waar wij een lange tijd naar toe hebben geleefd. 

Haar roepnaam past bij het waterplanten-thema wat in zowel Alba’s naam (hoewel onbedoeld) als onze kennelnaam ook terugkomt. Hoewel de Lotusplant geen waterlelie is, delen ze wel dezelfde habitat. De Lotusbloem is een uitzonderlijk mooie bloem die in modderig water groeit, waar zijn wortels stevig in de bodem verankerd zijn. De eigenschappen vinden wij bij de Barbet en zijn oorspronkelijke gebruiksdoel passen. De Lotus staat vaak symbool voor schoonheid, kracht en puurheid, zaken die we bij Lotus terug hopen te zien.