Nuphar’s X tot D nest

NUPHAR’S X tot D-NEST

Op 8 januari 2016 heeft Lotus een nest gekregen: 5 reuen en 2 teven. Klik op de foto van elke pup om meer te lezen.

Nuphar’s Xingalong, Quintus Nuphar’s Yours Truly, Robin Nuphar’s Zoom The Moon, Lotto
Nuphar’s Always Wanted To Say That, Boris Nuphar’s Bonus Points, Jordy
Nuphar’s Connect The Dots, Cait Nuphar’s Destination Sunshine, Taylor

Lees over de Lotus haar dracht en het nest op ons blog.
Bekijk het fotoalbum van het nest op Facebook.
Bekijk het fotoalbum van de Puppy Playground op Facebook.
Bekijk het fotoalbum van de pups die na 9 weken nog langer zijn gebleven op Facebook.

INFORMATIE OVER DE COMBINATIE

Lotus is 1 van de 8 honden uit ons eerst-gefokte nest. Een nest waar we zeer trots op zijn, Lotus is in meerdere opzichten een uniek hondje. Niet in het minst vanwege de lof en waardering die zij van onder andere Franse rasspecialisten ontvangt. Lotus is een klein teefje maar ze heeft flink massa zonder daarbij in te leveren op vrouwelijkheid. Haar rastype, verhoudingen, hoekingen, vacht en gangwerk voldoen in alle opzichten ruim aan de rasstandaard.
Lotus is een enthousiast, extravert hondje die praktisch alles in het leven geweldig vindt, of dat nou knuffelen of actief doen is. Ze is een stabiele, open hond maar met een gevoelig karakter – een echte ruwe bolster blanke pit.

Uit het A tot H-nest zijn 6 honden gecontroleerd op de heupen, alle 6 hebben A-heupen met goede Norbergwaardes en zelfs 2 met een goede aansluiting. Lotus heeft NBW 38 en goede aansluiting. Ook de oogtesten geven mooie resultaten, alle 5 de geteste honden zijn vrij van alle oogafwijkingen, inclusief distichiasis.
De showresultaten van de A tot H-pups mogen er ook wezen, waarbij Lotus’ Best In Shows op 2 Franse All Breed Shows, haar Best In Specialty Show en Nessa’s Best In Shows in verschillende Noord-Amerikaanse systemen natuurlijk eruit springen, maar alle geshowde honden worden hoog gewaardeerd door keurmeesters.
Alle honden uit dit nest zijn graag met hun eigenaar bezig en hebben fijne temperamenten waarbij het blije, vrolijke karakter hun eigenaren elke dag plezier geeft.

De partner die wij voor Lotus hebben uitverkoren is Toby, op zijn stamboom Outdoors Asterix. Toby is een zwarte reu van 57 cm hoog en 28 kilo zwaar, in het type waar wij zo van houden. Deze Nederlands gefokte hond woont in Schotland. In maart 2015 zijn wij enkele dagen bij Toby op bezoek geweest – we vinden het belangrijk om een hond in zijn eigen omgeving te zien.
Toby heeft een Engelse BVA-heupscore van 11, wat omgerekend net een FCI-B score is. Van Toby’s 3 zussen zijn er 2 op de heupen gerontgend, beiden met een A. Zijn kalme maar aanhankelijke temperament vult Lotus haar karakter goed aan. Toby is afkomstig uit een lijnteeltcombinatie die voornamelijk terug gaat op Alba’s moederlijn.
Klik hier om meer foto’s van Toby te zien.

In de stamboom ligt dan ook de nadruk op die bloedlijn, maar met name doordat Lotus’ vaderlijn relatief onverwant is, is het inteeltpercentage laag met 3,91% op 5 generaties. Deze combinatie past hiermee perfect in onze fokstrategie en is een er één zoals wij die al voor ons eerste nest voor ogen hadden.

Bij elk nest wat wij fokken baseren we onze keuzes op onze fokstrategie.