Tux

Nuphar’s In Full Swing

Nederlands Kampioen
Nederlands Jeugdkampioen
Junior Winner ’14
Benelux Junior Winner NL ’15
Benelux Winner NL ’15

Moeder: Quaciëndas Alba Aqua-Aura (NL/NL)
Vader: Netis Hazzah (UK/UK)
geboren: 27 december 2013
1 broer (zwart-wit) & 5 zussen (3 zwart en 2 bruin)

Heupen: A
Ogen (klinisch ECVO): vrij van alle als erfelijk beschouwde oogziektes (09-11-2015, 17-02-2017, 03-11-2017)
prcd-PRA: N/N (vrij)
Tux op Pawpeds
Tux in de Raad van Beheer Database
Tuxs MyDogDNA profile
Tuxs Embark profile
Tuxs BetterBred certificaat

Vader van het Outdoors H-nest, 27-06-2017
Vader van het Bell de Masquerade E-nest, 02-06-2018
Vader van het Northrock I-nest, 02-08-2018

Tux was in gezamenlijk eigendom met Marian Vos.

Tux is geboren als eerste puppy in het nest.
Meer informatie over het nest vind je hier.

Hoewel we in de aanloop naar dit nest toe wel op de site hadden aangegeven een co-owner voor een reutje te zoeken, hebben we dit niet actief geprobeerd. Daarom was het ook uiteindelijk de bedoeling dat alle pups naar een nieuwe eigenaar zouden gaan.
Toen het lot anders besliste en hij weer beschikbaar kwam, vond Wouter dat we een co-owner voor Tux moesten zoeken. Anne had een speciale band met dit pupje, naast dat hij zich erg goed ontwikkelde.
De perfecte eigenaren boden zich aan in de vorm van de familie Vos, waar Thibault (N. Four Leaf Clover) een gouden leventje leidt. Geen beter denkbare plek voor Tux, en voor ons de kans om hem nog te kunnen showen!

Tux is een vrije pup vol zelfvertrouwen. Als één van de eersten, probeerde hij met devolwassen honden te spelen. Door-dat hij heel goed is in ‘de hondentaal’ kreeg hij ook al snel veel voorelkaar bij Alba en Lotus. Hij kan het ook prima vinden met zijn grote broer Thibault.

We zijn heel blij dat Tux zulke goede eigenaren heeft, die bereid zijn om het co-own avontuur met ons aan te gaan. In praktijk is hij natuurlijk hun hond, maar we hopen dat Tux zo af en toe in de weekenden met ons de showring net zo leuk gaat vinden als zijn moeder en grote zus.

In juni 2018 is Tux gecastreerd, na een mooie show-cariere en een aantal mooie nakomeligen. We zijn Marian dankbaar voor de samenwerking!