Week 4 breekt aan

Gerekend vanaf de eerste dekking, was Alba gisteren 3 weken drachtig. We gaan dus nu week 4 in, een week waarin er ook weer veel gebeurd.

Vanaf de 22e dag, gisteren dus, zijn de embryo’s zichtbaar. Het worden een soort van gekko-tjes met een soort van hoofdje. Oogjes en ruggengraat worden gevormd en de ontwikkeling van de organen is begonnen. Een heel belangrijke fase dus en de embryo’s zijn heel kwetsbaar. Het is voor de teef dan ook beter om inspannende activiteit te vermijden.
Dát lukt Alba prima: zoals ze als jonge hond heel duidelijk aangaf dat ze moe was, geeft ze nu ook heel goed aan waar ze aan toe is. We wandelen wel maar alles op het gemakje en ze slaapt thuis erg veel. Zelfs bezoek wordt na een begroeting niet vermaakt, al stelt ze het wel op prijs als ze haar buik willen aaien. Gisteren had ze wat last van haar darmen, echt een beetje dunne ontlasting waarschijnlijk door de hormonen. Vandaag was het gelukkig alweer goed!

In de vierde week groeien de ‘pups’ van 10 – 15 mm uit naar beestjes van 14 – 15 mm. Ze zijn ongeveer zo groot als een walnoot.
Alba rekt en strekt meer dan anders, waarschijnlijk omdat ze dus een zakje walnootjes (nu nog natuurlijk wat kleiner) in haar buikje heeft en dat voelt vast wel vreemd.

Zo ziet een embryo eruit na 25 dagen (het standaard-foto’tje als je googled op ‘dog embryo’):

One thought on “Week 4 breekt aan

  1. Wat leuk, dat jullie van week tot week aangeven wat er in Alba’s buik gaande is.
    En dat je het ook goed kunt zien aan haar gedrag. Nog 6 weekjes te gaan…spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s