Week 7 gaat in

De tijd vliegt, het is alweer 6 weken geleden dat Alba voor het eerst gedekt is!
Week 7 breekt aan. Een week waarin de ontwikkeling doorgaat en volgens ‘de boekjes’ zou je vanaf nu op een röntgenfoto de pups kunnen zien en tellen.

Persoonlijk zie ik absoluut niet in waarom je een röntgenfoto zou laten maken, tenzij er een medische indicatie is. Röntgenstraling is zo af en toe nodig en bijzonder nuttig, maar het blijft iets waar je een lichaam niet ‘voor de lol’ aan blootstelt. Bij een klein nest kan het nuttig zijn, om de grootte van de pups te bepalen: als de pups erg groot zijn, is de kans dat een keizersnede nodig is aanwezig. Bij rassen waar bevallingen niet altijd makkelijk gaan, kan het ook nuttig zijn om bij een heel groot nest een foto te maken.
Maar aangezien de Barbet over het algemeen niet moeilijk bevalt en Alba’s nest niet klein maar ook niet absurd groot gaat zijn, zie ik geen reden om röntgenfoto’s te laten maken. Hopelijk gaat die reden er ook niet komen.

Alba’s flanken waren al aardig opgevuld maar sinds vandaag valt het ons op dat die weer iets in lijken te vallen, doordat de buik gaat hangen. De pupjes groeien flink, in deze laatste 3 weken vind bijna alle groei plaats.

Hier een paar foto’s van een slenter-wandelingetje van vanmiddag:

One thought on “Week 7 gaat in

  1. Hoi Anne,

    Op de laatste foto kun je inderdaad een beetje een hangend buikje zien.
    De laatste 3 weken breken aan. Zet ‘m op Alba :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s