Weer thuis

Zo, na een spannende week die eindigde met een reis naar Engeland zijn we vannacht weer thuis aanbeland en gaat het ‘gewone’ leven weer beginnen.

We hebben natuurlijk de puppymensen op de hoogte gehouden, maar naast al het andere geregel is het blog er wat bij in geschoten.
Om een lang verhaal iets korter te maken, op maandag hebben we de eerste progesterontest gedaan en die was 1.4 dus nog vrij laag. De praktijk stelde voor om donderdag weer te prikken maar gezien Alba’s gedrag tijdens vorige loopsheden waren we bang voor een snelle stijging. Aangezien een reis naar Engeland in tijd-opzicht niet erg ingewikkeld is maar wel iets meer voorbereiding vraagt dan bv. Frankrijk, wilden we liever iets vaker testen dan ineens te moeten haasten of, nog erger, misschien ‘het’ moment wel missen.
Op woensdag was de waarde 4.6, dus heel dichtbij de eisprong. Nog steeds redelijk volgens schema en nog geen reden om in de auto te springen.
Donderdag weer geweest en ons gaan voorbereiden op de reis op vrijdag. Of het vroeg weg of op ons gemak werd, hing af van Alba’s progesteronwaarde. Die bleek 7.6 dus een aardige sprong omhoog en reden om tempo te maken zodat we nog vrijdag konden kijken of het tot een dekking zou komen.

Boot geboekt, anti-zeeziek-pilletjes gekocht, spulletjes bij elkaar gelegd en nog een paar uur slaap gepakt, en vervolgens om 3 uur gaan rijden richting Duinkerk. Gelukkig ging alles weer soepel met inchecken en de reis verliep ook soepel. Alba heeft geslapen in de auto en wij hebben na wat ontbijt (Full English voor Wouter) ook nog wat geslapen.
In Engeland was het rustig op de weg, waarschijnlijk deels doordat de benzine-tank-chauffeurs dreigden te gaan staken, en het links rijden ging gelukkig ook weer prima. Bij Annette eerst de pupjes, de 5 (helaas is er 1 overleden van Ebene) Barbetjes en de 10 Spinones, bewonderd. Het blijft zo bijzonder om te zien, vooral hoe ongelovelijk relaxed de moeders waren.

Daarna met Annette naar Wendy, waar we Sue en Ooli ontmoetten. Alba en Ooli waren direct weer dol op elkaar en er is een goede dekking geweest met een koppeling van 20 minuten. Na een heerlijk diner en een heleboel honden-praat weer naar ons tijdelijke huisje bij Annette gegaan.

Op zaterdag hebben we de prachtige omgeving wat verkend na een ochtendje bijkomen. Het is een schitterend gebied met heel veel historische dorpjes en stadjes. Alba vond het ook mooi en is door heel veel mensen aangehaald en bewonderd. Ook in de pub waar we wat gegeten hebben kwam iedereen haar even aaien.

We vonden wel dat ze opvallend ongeïnteresseerd was in andere honden, waar ze juist tot en met de dag ervoor énorm alert was en heel erg flirterig was. Ook de Spinone-reu van Annette die door het hekje kwam snuffelen, leek minder interesse te hebben en op zondagochtend bromde Alba zelfs tegen hem.
Tijdens het heerlijke diner zaterdagavond en de gezellige avond met Wendy en Julian erna, hadden we ons dus al een beetje voorbereid op geen 2e dekking. Geen probleem als dat zo was, er was tenslotte een goede dekking geweest en er zijn nesten pupjes geboren van minder ;-).

Maar Alba had haar zinnen gewoon gezet op Ooli na vrijdag want zo weinig interesse als ze leek te hebben, zo blij was ze om hem weer te zien! Slimme meid was het gewoon eens met onze keuze. Het resultaat was weer een goede dekking.
Tijdens de feestelijke lunch hebben we een fles bubbels open gemaakt die Alba in 2010 gewonnen heeft op een show in Duitsland. Voor de chauffeurs een klein glaasje maar de toost op Barbetpuppies was hopelijk op zijn plaats!

Daarna begonnen we aan de reis terug. Nog nét de boot van 6 uur (Engelse tijd) gehaald die vervolgens alsnog een half uur later vertrok door een ongelukje, maar Alba was moe en tevreden van het hele weekend dus die heeft weer heerlijk geslapen. Eenmaal in Duinkerk naar huis terug en na een korte nacht vandaag een beetje uitgeslapen.

Nu begint het lange wachten om te zien of de reis resultaat heeft gehad.
We hebben een erg gezellig weekend gehad en zijn weer enorm geholpen door Annette&Jim, Sue en Wendy&Julian. De manier waarop alles gaat, van logeerplek tot goede gesprekken en het dekken zelf, is geweldig en we zijn dan ook heel erg blij met hun steun en hulp. We hopen op een gezond, mooi nestje over 9 weken uit deze prettige samenwerking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s