Waterapport en Treibbal

Een waterhond moet natuurlijk goed kunnen apporteren. Op land doen we regelmatig apport-spelletjes met Alba, dat vind ze leuk en kan ze ook goed. Zwemmen kan ze ook goed, maar we hebben haar wel aangeleerd dat ze niet altijd maar het water in mag. Anders zou bijna elke wandeling uitdraaien op een zwempartij en hoe leuk dat ook is, praktisch is anders.

Alba is gek op water en meestal gaat ze wel even natte voeten halen, dat vinden we geen probleem (de meeste andere wandelaars kijken ons dan al aan alsof ze een monster is…). Echt zwemmen doet Alba dus braaf niet, daar moeten we echt toestemming voor geven.

Hier een filmpje waarin Alba waterapporten doet, met dank aan Marianne en Jeannette.

 

Alba en ik hebben inmiddels al 4 lessen Treibbal erop zitten, we vinden het beiden heel erg leuk en we maken goede vorderingen. ‘push’, het commando om tegen de bal te duwen, vind Alba het leukste. In het spel is het uiteindelijk de bedoeling dat de hond de ballen naar de handler toe duwt, die in het doel staat. Daar zijn we nu mee aan het oefenen. Ook is inmiddels het commando ‘wacht’ erbij gekomen, waarmee de hond stilgezet kan worden, bv. achter de ballen.

Wat stukjes film van een oefensessie tussendoor, na les 2.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s