FCI Champion of Champions Show in Brussel

Zaterdag 12 november werd de Champion of Champions Show gehouden in Brussel. Om hier aan deel te mogen nemen, moesten de honden een kwalificatie hebben gewonnen of Internationaal Kampioen zijn.

Alba heeft 2 van de 4 kwalificaties behaald die er te winnen waren in 2010/2011.

De regels van deze show zijn anders dan van gewone shows: de honden worden individueel beoordeeld door 2 keurmeesters die een score geven. Van alle inschrijvingen mogen de 64 beste honden door naar de 2e ronde. De kans om bij die 64 te zitten is natuurlijk heel klein, maar we vonden het toch wel erg leuk om naar deze show te gaan.

Dus heel vroeg van huis gegaan en op weg naar Brussel. Daar aangekomen, bleken de ruimtes waar je je spullen neer kon zetten heel erg klein en krap. Ook de ringen waren niet al te groot. Erg jammer, we hadden van zo’n show toch wel verwacht dat het goed georganiseerd en ruim zou zijn.

Toen bleek ook nog eens dat de honden niet 1 voor 1 de ring in gingen maar in groepjes van 8 gekeurd zouden worden. Dus 8 honden in die kleine ring en dan ook nog eens 2 keurmeesters tegelijk aan het keuren…

In mijn ogen volledige onnodig om de honden in groepen te laten keuren, 1 voor 1 laten keuren door de beide keurmeesters had net zoveel tijd gekost maar had veel meer eer gegeven aan de honden die niet zomaar daar staan!

Alba was heel enthousiast en wilde maar wat graag de ring in, we waren als tweede groepje aan de beurt. Ondanks dat we weinig ruimte hadden, heeft ze zich heel erg goed laten zien.

Er was 1 andere Barbet ingeschreven, Clos (Batterikullen’s Come to the Cabaret) van Anette Bak-Frederiksen. Hier de twee rasvertegenwoordigers samen in de ring:

Alba bij keurmeester 1, dhr. Bo Skalin uit Finland. De ander was dhr. Karl Reisinger uit Oostenrijk.

Katrien was zo lief een filmpje van ons te maken in de ring! Altijd heel goed om jezelf terug te zien, te zien wat je fout deed of anders had kunnen doen. Maar vooral heel erg leuk om te zien hoe Alba haar best doet.

Hoewel de scores die de keurmeesters aan de honden hebben gegeven, niet bekend gemaakt werden, kon ik bij 1 van de keurmeesters zien wat hij opschreef toen ik buiten de ring de andere groepjes stond te bekijken. Wat me opviel was dat hij steeds hogere punten leek te gaan geven. Ook raakten de beide keurmeesters beter op elkaar ingespeeld en kregen de honden meer ruimte om zich te presenteren. Als je dus vroeg aan de beurt was, had je dus wel een beetje pech.

Uit FCI Groep 8 mochten maar 5 honden door. Helaas geen van beide Barbets maar dat hadden we ook niet verwacht. We zijn toch erg trots op Alba, al was het maar omdat ze zo duidelijk plezier heeft in het showen.

Alba met haar enorme rozet voor het Atomium:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s