Een reis

Afgelopen weekend zijn we op reis geweest! Op zaterdagochtend heel vroeg, eigenlijk voelde het gewoon nog als nacht, hebben we Alba en wat spullen in de auto geladen om naar Duinkerken te rijden voor de ferry naar Dover, Engeland.

We waren mooi op tijd daar, je moet natuurlijk zowiezo op tijd aanwezig zijn maar met een hond kost het nog wat meer tijd. Alles was in orde, we kregen een sticker voor in het raam waarop stond dat er een huisdier in de auto zat en we mochten door.

Tijdens de 2 uur durende overtocht mag de hond de auto niet uit maar gelukkig is Alba gewend om in de auto te wachten. Toen we weer naar de auto’s mochten, lag ze nog diep te slapen.

Vanaf de boot begonnen we aan de reis naar Annette. Toch even wennen aan het links rijden maar Wouter deed het heel goed! Gelukkig werd het ook droog onderweg, het zuid-Engelse landschap is prachtig. Onderweg zijn we nog even gestopt om Alba te laten plassen.
We konden Annettes huis in één keer vinden dankzij haar goede aanwijzingen. Ze hebben een schitterende bungalow op een flink stuk grond. Ideaal voor honden, ze hebben dan ook 7 Spinones en een Barbet.

Alba werd enthousiast besnuffeld en goedgekeurd, binnen 5 minuten was ze in de roedel opgenomen.

Na een kop thee kwamen Sue en Ooli aan. Ooli woont bij Sue, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Hij was blij om alle andere honden te zien en alles en iedereen werd vol enthousiasme begroet. Al snel was de hele roedel, inclusief Alba, aan het rondrennen en spelen in de grote tuin. Geweldig gezicht!

Hoewel hij eigenlijk veel te leuk aan het spelen en rennen was, konden we Ooli toch even overhalen om stil te staan voor wat foto’s.


Wij zijn erg onder de indruk van Ooli, niet alleen zijn mooie bouw maar ook zijn lieve, vrolijke karakter.
Alba en Ooli samen:

Na al dat stil staan en zitten was het wel weer tijd voor lekker rennen en spelen!

Hier is Ooli aan het spelen met Ebene. Ooli is een echte Engelse Gentleman en liet de teddybeer uiteindelijk los voor Ebene. En zo hoort het natuurlijk ;-).

Met moeite konden we afscheid nemen van Ooli, wat een ontzettend leuke hond! Slim, lief, sociaal, mooi, gezond. Hij is gefokt in Engeland, uit 2 Franse ouders. Hij komt uit een nest van 12, allemaal gezonde, leuke en mooie Barbets.
Nu we hem in het echt gezien hebben zijn we er helemaal van overtuigd dat hij een bijzonder goede partner voor Alba is.

’s Avonds zijn we verwend met een echte Sunday Roast, het heerlijke lamsvlees was van een door Annette en Jimmy zelf opgefokt lam/schaap. Ook de groentes waren zelf gekweekt. Eigenlijk was er geen plek meer voor het toetje maar lemon curd pie en treacle tart behoren nu tot mijn favorieten.
Wendy en Julian, Ooli’s fokkers, waren aangeschoven voor het eten. Heerlijk een hele avond over honden en natuurlijk vooral over Barbets praten. Alle honden lagen heerlijk her en der om ons heen en kwamen zo nu en dan een knuffel halen.

Zondagochtend hebben we eerst een rondje met de honden over het terrein gelopen, Alba voelde zich zo goed thuis dat ze overal vooraan stond.

Hier Annette en Jimmy met de roedel, vooraan Alba.

Alba tussen de Spinones:

De prachtige Ebene, momenteel kort in vacht maar daardoor zie je des te beter wat een mooie hond het is. Ze lijkt heel erg veel op Alba, zo erg dat iedereen zich regelmatig vergiste als ze aan tafel een hoofd op je knie legde voor een aai.

Dori in volle gang!

Luna, de bejaarde maar nog heel kwieke Duitse Dog.

De grijze-roodstaart papegaai, veel bewonderd en bekeken door Alba ;-).


Een boswandeling is perfect als voorbereiding op een uitgebreid Full English Breakfast en als je vanuit huis zo het bos in kan wandelen is dat helemaal geweldig!

Na het heerlijke ontbijt was het tijd om de spullen weer in de auto te laden, afscheid te nemen van alle honden en Annette en Jimmy.
Het was een heel gezellig weekend en we zien er nu al naar uit om volgend jaar weer te komen, als Alba gedekt zal worden door Ooli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s