Patou

Vorige week kwam Patou (Nuphar’s Teacher’s Pet) voor zijn eerste knipbeurtje. Zijn moeder Dolce was ook nog bij ons voor vakantie dus een echte familie-aangelegenheid. Patou is een lieverd die zich al snel thuisvoelde en een eigen schatkamer inrichtte achter de bank met alles wat hij mooi vind (speeltjes, kluifen, etc).
De volwassen dames vonden Patou ook erg leuk dus het was gezellig.

Voor de eerste knipbeurten vragen we altijd aan iedereen om zo rond de 20 weken met hun pupje een dagje naar ons te komen. Naast dat we op die manier kunnen zorgen dat de eerste echte ervaringen met wassen, waterblazer, fohn, knippen en dergelijke zo goed en rustig mogelijk gaan, is het voor ons ook een mooi moment om te zien hoe de pup zich ontwikkeld. Hoe groot is de pup, gaat het wisselen van de tandjes goed, missen er gebitselementen (hoewel ze rond 5 maanden nog niet volledig klaar zijn met wisselen natuurlijk, hoe groeien ze op, hoe is de vacht, etc. Het is natuurlijk ook leuk en nuttig om eens face to face te praten over hoe het gaat, de grappige karaktertrekjes of misschien zijn er dingen waar de begeleider moeite mee heeft. Wij hebben uiteraard ook niet overal een antwoord op maar kunnen meestal onze ervaringen delen en tips geven.

Met Patou gaat het in elk geval super! Hij ontwikkeld zich mooi en Jeanet en Ton zijn heel erg blij met hem.

Patou’s begeleider Jeanet is zelf trimster dus ik vond het best raar om haar te vertellen hoe ik een Barbet knip maar Jeanet wilde het graag weten hoe ik het doe, het is haar eerste Barbet.
Voordeel voor mij was dat Jeanet zelf natuurlijk meer dan voldoende ervaring heeft om de eerste ervaringen met wassen en föhnen goed te laten verlopen, dus Patou was de avond ervoor al gewassen en gedroogd.

Hij was braaf met knippen en ging weer strak in het pakje de deur uit. Tot snel weer Patou!

Blog IMG_6397 Blog IMG_6398 Blog IMG_6402 Blog IMG_6405 Blog IMG_6415Blog IMG_6364

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s