40 dagen

Alba is vandaag vanaf de ovulatie gerekend 40 dagen drachtig.

Vorige week toen we voor de echo gingen, waren wij er wel zeker van dat ze drachtig was en ook mensen die weten ‘wat’ je voelt, konden het voelen. In de 5e week van de dracht gaat de buik zich duidelijk ontwikkelen, maar toch is het verbazend dat slechts 2 dagen na de echo Alba’s buik ineens echt een buikje werd. Niemand die zich nog kan vergissen hoor!
Ze groeit lekker door, ze loopt al wat minder lichtvoetig, heeft een aanloopje nodig om de bank op te komen, zit al met de achterbenen een beetje wijd en ook als ze staat en loopt kun je zien dat de ribben uitzetten en dat de flanken vullen. Ze draagt weer vrij hoog, net als het eerste nest.
We zijn benieuwd of ze ze deze keer ook zo hoog onder de ribben houdt tot vlak voor de bevalling.

20131204-153927.jpg

Als we nu in haar buik konden kijken, konden we al zien welke kleur de pups krijgen want het pigment ontwikkeld zich nu.

20131204-154022.jpg

De puppies zien er al uit als mini-hondjes, hebben tenen, snorharen en de oogjes zijn al dicht (die zijn eerder in de ontwikkeling open). Het is ook al duidelijk of het reutjes of teefjes zijn. Ze wegen nu ongeveer 6 gram per stuk en zijn 45 mm lang.

Als het goed is, moeten we nu ook de harttonen van de pups kunnen horen met een stethoscoop. Ik heb er één maar vorige keer vond Alba dat gedoe aan haar buik maar niets… misschien nog eens proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s