Utrecht, CAC/CACIB-show

Op zaterdag 20 oktober hadden we een bijna-thuiswedstrijd van De Utrecht, die dit jaar voor het eerst in Nieuwegein in de Home Boxx gehouden werd. Omdat dit mijn ‘oude’ club is en ik ook in de organisatie heb meegewerkt, hadden we beide dames ingeschreven.

De locatie is mooi, op twee verdiepingen wat bij de meeste andere shows een drama bij de lift betekend maar hier zeker niet want er was een flinke goederenlift mét heel vriendelijk personeel om iedereen te helpen met de semi-volksverhuizing die het altijd is voor showmensen. Wij zaten boven, waar het lekker rustig was. De ringen waren redelijk ruim en de vloer prima.

De keurmeester voor de Barbets was mevrouw P. van Dee-Vogelaar, een Nederlandse die in Frankrijk woont. We hebben haar wel eens gezien op de Franse clubshows. We waren dus benieuwd naar wat ze van onze dames zou vinden.

Lotus viel wel in de smaak, ze showde zich uiteraard als een echte baby: springen en maf doen met lopen en stilstaan is moeilijk. Toch heeft ze ook een stukje laten zien hoe mooi ze kan lopen en dat ze keurig stil kan staan, dus ik was heel tevreden. Het verslagje was wat summier maar ik zag dat ze bij babies van andere rassen ook de kwalificatie Belovend had gegeven dus ik was tevreden met de Veel Belovend.

Alba viel beduidend minder in de smaak en veel van wat rasspecialisten juist erg mooi vinden aan haar, was nu negatief. Zo zie je maar weer dat iedereen een rasstandaard anders interpreteert. Nou ja, kan gebeuren als je dit spelletje speelt!

Lotus mocht, als Beste Baby, ’s middags nog de erering in. Dat was vooral het doel van de show voor ons, want dat is natuurlijk een hele ervaring voor zo’n jonge hond. Ze liet zich in de voorkeurring keurig zien en ook met de erering binnengaan deed ze het super! Muziek, lichten en een vrij luide speaker vond ze wel spannend. Ook alle mensen om de ring waren interessant.

Hannie Warendorf, een bekende hondenfotografe, heeft 2 hele mooie foto’s van Lotus weten te maken waar ik heel erg blij mee ben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s