Klachten over de catering

Het wordt steeds duidelijker dat Alba drachtig is. Haar taille is inmiddels niet meer zichtbaar, hoewel je met haar vacht nog niet haar buik echt ziet als ze staat. Ze draagt de pups ook hoog, het buikje is al flink dikker te worden maar nog altijd mooi strak. De tepels worden wat groter en de melklijsten ontwikkelen al wat maar ook die hangen nog niet. Haar ribben zijn wel duidelijk uitgezet, om de pups maar te kunnen herbergen.
Om te zien is ze nu vergelijkbaar met de gemiddelde vette 3-keer-per-dag-naar-de-hoek Labrador die iedereen wel kent.

Ze kreunt en steunt als ze gaat liggen, vooral als ze zich omdraait.  Het is duidelijk dat de pups al flink wat plek innemen daarbinnen! Afgelopen weekend heeft ze een middagje wat last van haar buik gehad, hoogstwaarschijnlijk doordat de baarmoeder zich re-positioneerde. Dat is vrij vroeg in de 6e week dus al gebeurd, maar dat is ook wel logisch met een vrij groot aantal pupjes in de baarmoederhoorns.

Eten gaat heel goed, ze krijgt momenteel 3 keer op een dag eten om het wat te verdelen. Ze heeft wel klachten over de catering: te weinig en niet vaak genoeg ;-).
Vandaag heb ik pompoen-blokjes gekocht, in de laatste weken van de dracht is het verstandig wat extra koolhydraten (die normaal gezien juist bijna niet in haar rauwe dieet zitten) voeren. Aangezien ik liever geen rijst, pasta of brood wil voeren, kies ik voor pompoen. Alba eet bijna niets aan groente, die snapt echt niet wat een carnivoor met een wortel moet, maar op Barfplaats is me verzekerd dat íédere hond pompoen lust. We zullen het zien!
Op het eind van de dracht gaan we ook de hoeveelheid vleesbot verminderen, deels om de darmen te ontlasten maar ook omdat je dan iets minder calcium moet voeren. Tijdens de bevalling en erna natuurlijk wel weer heel veel, dan moet ze melk maken, dus op het boodschappenlijstje staan al geitenmelk (liefst rauw) en vanille-roomijs. Rauwe honing gaan we ook inslaan, heel goed om energie te leveren.

Zoals de meeste zwangere dames, moet ze ook al vaker plassen. Nog even en we moeten een draaideur óf een butler aanschaffen!

Tijdens het wandelen moeten we ons tempo wat aanpassen, en in plaats van een flinke wandeling heeft Alba liever een paar kortere wandelingen. Ze geeft zelf heel goed aan wanneer het wel genoeg is, dan komt ze naast ons lopen. Ze slaapt heel diep en droomt ook meer dan anders voor mijn gevoel.

Kortom, veel veranderingen en het is vooral heel erg mooi om te zien.

4 thoughts on “Klachten over de catering

 1. Hoi Anne,
  Wat heb je weer een mooi en lang verhaal geschreven. Ik ben benieuwd of Alba de pompoen gaat eten. Wij zijn hier gek op mijn pompoensoep :).
  Rauwe geitenmelk en vanille roomijs hebben ze hier bij de buren. Lisanne’s vriendinnen hebben geiten, die met de hand gemolken worden en een paar boerderijen naast ons is een heuse ijsboerderij :).Met de melk van haar eigen koeien heeft ze het beste vanille roomijs van het groene hart. (Prijs gewonnen).
  Zullen we de bestelling voor je opnemen 🙂 ?
  Nog 3,5 week……spannend!!
  Groetjes, Marian.

  • Nou, de pompoen is nog geen overweldigend succes… het is natuurlijk niet voor niets een Diva ;-).
   Jammer dat we niet dichterbij wonen, melk en ijs op loopafstand zou geweldig zijn. Prijswinnend roomijs klinkt wel heel lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s