Parijs, World Dog Show

Op de vrijdag zaten we in een andere hal waar meer stands stonden en het veel drukker was. Gelukkig waren we, ondanks dat we pas 's middags aan de beurt waren, redelijk op tijd gekomen zodat we alsnog een rustig plekje hadden gevonden. Alba ligt op shows graag in haar bench, een canvas bench van flink formaat, waar ze heerlijk in kan slapen. Ze gaat ook graag mee een rondje langs alle stand en zit ook graag buiten de bench om met ons mensen te kijken, maar ik vind rust en een eigen plekje op een show ook belangrijk.

Al snel kwamen diverse Barbet-mensen aan, ook mensen die de dag ervoor nog niet aanwezig waren. Leuk om ook weer bekenden uit Zwitserland te zien en rustig te kunnen bijpraten. Geweldig ook om te zien dat praktisch alle Barbets kwispelend langsliepen en veel zich lekker lieten knuffelen. Allie, een zus van Alba's moeder Amy, liet zich bij de eerste uitgestoken hand direct tegen me aan vallen voor een uitgebreide knuffel. Zo ken ik het ras en hoewel ze dat niet bij alle onbekenden doen, herkende Allie me duidelijk van vorige ontmoetingen. Heerlijk!

Op grote shows zoals de Wereldshow worden geen verslagen gemaakt per hond en op de website was al vantevoren aangekondigd dat de keurmeester ongeveer 2 minuten per hond had. Deze keurmeester, Philippe Martin uit Frankrijk, nam echter alle tijd en liep zo door de keuring van een flink aantal Spaanse Waterhonden al flink uit. Het lange wachten hebben we maar opgevuld met afwisselend praatjes maken met vrienden en kennissen en rustig bij de bench zitten.

Uiteindelijk waren de 54 Barbets dan toch aan de beurt! We wisten van eerdere keuringen van deze keurmeester dat hij niet op Alba's type valt dus vandaag hadden we geen hoge verwachtingen. Die hadden we de dag ervoor ook niet en toen werden we aangenaam verrast.
Alba stond met 16 andere teefjes in de Open Klasse en aangezien in Frankrijk de honden op alfabetische volgorde ingedeeld worden stonden de Quacienda's-dames gezellig met z'n drieen achteraan (Alba, tante Allie en zus Dior).
Wds (117 of 230) klein
Een groter overzicht van de gehele klasse (zoek Alba ;-)):
Wds (118 of 230) klein
De keurmeester nam ook voor de Barbets aardig de tijd, ook voor Alba had hij alle aandacht. Wat ik jammer vond is wel dat hij redelijk weinig liet lopen, alleen op-en-neer.
Nadat alle dames gekeurd waren werd er een selectie van 6 gemaakt en wat was ik trots dat Alba xe9n haar beide kennelgenoten daarbij zaten! Uiteindelijk kreeg Alba de 2e plaats, een geweldig resultaat uit zo'n grote klasse en achter een teefje waarvan ik het helemaal niet erg vond om te 'verliezen' onder deze keurmeester!
Wds (127 of 230) klein
Het teefje wat in Alba's klasse won, won ook het CAC wat betekende dat Alba terug de ring in mocht voor het reserve CAC. Na nog eens lopen en voelen, kregen we dat dan ook!
Wds (134 of 230) klein
Hetzelfde herhaalde zich met het CACIB, waardoor Alba uiteindelijk met het RCAC en het RCACIB de dag afsloot:
Wds (136 of 230) klein
We zijn meer dan trots op Alba's prestaties op de beide shows, ze heeft geweldige resultaten behaald!
Na alle winnaars gefeliciteerd te hebben en nog een boel groepsfoto's hebben we de avond afgesloten met pizza op de hotelkamer van Sas en Katrien. Lekker lui op bed de moeie voeten laten rusten :-).

Na zaterdag nog wat gewinkeld en lekker gegeten te hebben, de lange (alles lijkt lang als je moe bent!) reis terug gemaakt. Het nieuwe huis en de verbouwing wachtten op ons (ook de reden waardoor deze update nogal lang op zich heeft laten wachten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s