Parijs, French Championship Show

Na de show in Echt was het al bijna tijd om naar La Belle France af te reizen voor de Wereldshow. Op dinsdag eerst Stacy opgehaald van het vliegveld in Dusseldorf en op woensdagochtend vroeg op weg gegaan. Halverwege de dag aangekomen op de camping waar onze Engelse vriendin Yvonne met haar gezin en 3 honden stond. We werden onthaald met een Engelse Tea en daarna een wandeling door het dorpje. Haar twee Barbets Odo en Nelly en onze Alba hebben zich door alle Fransen laten aaien en bewonderen.

Alba en Odo hebben zich ook nog even kunnen uitleven op een grasveldje, even racen! Hierna vond Alba het grappig ook nog even in de dorre blaadjes te rollen, die heb ik er met de hand uit kunnen pulken om haar vacht maar niet te pluizig te laten worden.

Na een zeer korte nacht in een hotel aan de rand van Parijs was het donderdag tijd voor de French Championship Show. De 33 ingeschreven Barbets waren 's morgens aan de beurt dus we zijn ruim op tijd naar de hal gegaan om een rustig plekje te vinden en natuurlijk om met de andere Barbeteigenaren en -liefhebbers te kleppen. Zoveel Barbets bij elkaar is niet niks en dan ook nog veel mensen die elkaar wel kennen door Facebook maar nog niet in het echt. Er waren ook veel mensen die naar Alba vroegen, altijd leuk om te merken dat ze een beetje 'bekend' is.

De keurmeester was Gianni Guffanti uit Italie. Nou zijn de Italliaanse Barbets die ik ken van eenzelfde type als Alba maar worden ze getrimd als een soort grote Spaniel dus ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Ook de plaatsingen van de eerste paar klasses gaven weinig duidelijkheid.
Alba stond in een klasse van 10 teefjes, dat maken we maar zelden mee in ons ras! Ze had er goede zin in en showde zich als een pro. Dat ze plezier had straalde er vanaf dus voor mij was het al geslaagd.

Stacy stortte zich vol overgave op haar fotografenrol, hier Alba in de line-up:
Fc (49 of 98) klein
De keurmeester keek al in de eerste line-up heel lang naar Alba en ook tijdens de individuele keuring nam hij alle tijd.
Fc (50 of 98) klein Fc (51 of 98) klein Ze zat bij de eerste selectie voor de plaatsingen en na veel lopen werd ze beste van de Open Klasse. Wat een verassing!

Daarna mocht ze terug voor Beste Teef en het CAC en ook dat gaf de keurmeester, na een flink aantal rondjes (de pees aan de voorkant van mijn scheenbeen ging aardig pijn doen door een soort kramp maar gelukkig liep Alba gewoon door), aan Alba!
Fc (54 of 98) klein
Vervolgens nog met een groepje honden voor het BOB (in Frankrijk hebben ze een wat anders systeem dan in Nederland) en ja hoor: Alba!
Fc (66 of 98) klein

Voor het BOB kreeg Alba een leuk gedenk-plaatje van de Franse rasvereniging, deze krijgt een ereplaatsje in de nieuwe wc (daar fleuren de rozetten en diploma's van Alba's overwinningen de muren op)!
IMG_8940 klein logo

Na lang wachten, het is en blijft Frankrijk dus zaken als organiseren en op tijd zijn is niet de sterkste kant, mocht Alba zich in de erering laten zien. Wij zijn heel trots dat ze op een Franse show met Barbet-inschrijvingen uit de hele wereld, het ras mocht vertegenwoordigen in de erering. De keurmeester was Monsieur Arthus, niemand minder dan de president van de Franse Kennelclub.

Alba had er nog steeds veel zin in!
IMG_8706 klein logo

IMG_8708 klein logo

Er werden 6 honden geselecteerd uit de totale groep (eigenlijk alle rassen waren aanwezig!) en Alba zat daarbij! We mochten plaats nemen op een stip in het midden van de ring, heel chique:
IMG_8730 klein logo

Er werden 3 honden geplaatst, waar Alba niet bijzat maar het is al heel bijzonder dat er een Barbet geselecteerd wordt! Toen wij de ring uit wilden gaan werden Alba en ik tegengehouden, we moesten wachten…

Alba was namelijk gekozen tot Beste Hond van de Franse Rassen! Een statieportret met M. Arthus:
DSC00147 klein

Daarna nog foto's voor de tijdschriften en dergelijke op de daarvoor ingerichte plaats achter de erering:
IMG_8740 klein logo

IMG_8746 klein logo

Al met al een lange, vermoeidende maar geweldige dag! De blije en lieve reacties van de meeste mensen en natuurlijk als kers op de taart de selectie in de groep waren erg leuk om mee te maken. We kwamen niet naar Parijs met het idee goede resultaten te behalen dus voor ons was de show al meer dan geslaagd. Na gezellig te hebben gegeten met Katrien en Saskia weer richting hotel voor opnieuw een kort nachtje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s