De osteopaat

Gisteren was het weer tijd voor Alba’s halfjaarlijkse osteopathie behandeling.

Elk dier (en mens) bouwt in zijn lichaam blokkades op door het dagelijks leven. Bijzondere dingen, zoals sporten, kunnen extra blokkades veroorzaken. Door osteopathie, waarbij het parasympatisch en ortosympatisch zenuwstelsel weer in balans gebracht wordt, wordt het zelfregulerend vermogen van het lichaam aangesproken.

Alba is zo gezond als een vis maar om dat zo te houden, laten we haar 2 keer per jaar behandelen. Tenslotte is ze een jonge hond die vol overgave speelt en renten ook nog regelmatig een beetje maf kan (en mag) doen tijdens bijvoorbeeld de Flyball.

Voor de behandeling rijden wij graag naar Heilo in Noord-Holland, naar Erwin van dierenartsenpraktijk Any Animal. Erwin is dé man als het gaat om osteopathie bij honden in Nederland, naast een zeer goede dierenarts én deskundige op het gebied van rauw voeren.

Toen Alba vorig jaar deze tijd door een hele grote hond frontaal omver gelopen was, waarbij ze recht achterover op haar rug in een kuil viel, zijn we ook zodra ze herstelt was naar Erwin gegaan. Misschien had ze er ook niets aan overgehouden als we dat niet hadden gedaan, maar zonder dat wij hadden verteld waarom we kwamen, wist hij precies te vertellen waar de blokkades zaten. Die waren heel logisch te verklaren door het ongeluk. Als we niet waren gegaan, had zich misschien wel spondylose ontwikkeld.

Klik hier om meer te lezen over de praktijk en osteopathie, en hier voor een artikel over osteopathie wat in de Onze Hond heeft gestaan.

Gisteren gaf Erwin aan dat hij weer wat blokkades vond bij Alba, volledig normaal voor een actieve jonge hond die houdt van rennen en spelen, maar voor ons een prettig idee dat ze weer weg zijn. Voor de rest was hij zoals altijd weer vol lof over Alba. Ze gaat altijd braaf op de tafel staan en laat zich rustig behandelen.

Nu krijgt Alba 3 dagen ‘rust’, wat niet inhoudt dat ze niets doet maar wel dat ze even niet mag spelen met andere honden of andere ‘wilde’ bewegingen mag maken. We mogen wel lopen zoveel we willen, maar aangelijnd en beheerst.

Vandaag had Alba wel behoefte aan een slaapdagje, dus na een aangelijnde wandeling in de ochtend heeft ze heerlijk geslapen op de bank:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s