Clubmatch KV Waalwijk

Gisteren zijn we met Alba naar de clubmatch in Waalwijk geweest. Het is de grootste clubmatch van Nederland, en 1 van een klein groepje die over 2 dagen verspreid wordt.

In de catalogus stond maar 1 Barbet, maar toen we net geinstaleerd waren zagen we een hondje langskomen wat we beiden toch wel heel veel op een jonge Barbet vonden lijken. En ja hoor, we waren niet meer de enige! Bisou, 10 maanden oud, was ook ingeschreven maar er was iets misgegaan met de catalogus.

De dames waren vrij snel aan de beurt, de keurmeester was mr. Forte uit Ierland. Er wordt geen keurverslag gemaakt maar een lijstje met punten aangekruisd. Toch keek de keurmeester goed naar de honden en nam hij redelijk de tijd voor ze. Na nog een keer goed voelen koos hij voor Alba als BOB.

IMG_3468 klein met logo 
IMG_3493 klein met logo 

De dames hebben heerlijk gespeeld, het is zo leuk om te zien hoe ze elkaar herkennen en op eenzelfde manier spelen. Ik vond het ook mooi om te zien dat Alba, die toch in een leeftijdsfase zit dat ze wat aan het uitproberen is bij andere honden, zich elke keer in de onderdanige positie liet vallen. Bisou maakte daar dankbaar gebruik van!

's Middags mocht Alba eerst aantreden in de Kampioenen-parade, waarbij honden die in 2010 Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen of Nederlands Veteranenkampioen zijn geworden een leuk aandenken krijgen met hun naam erop. Dat was de reden dat we ingeschreven hadden!

Daarna was de rasgroep-keuring. Deze werd gekeurd door een Finse keurmeester, mevrouw Lehtonen. Van haar weet ik dat ze vaker waterhonden keurt, ik vond het al jammer dat ons ras niet bij haar was ingedeeld voor de gewone keuring. Ik denk dat zij meer Barbets heeft gezien dan een Ierse keurmeester.

Toen alle honden van de groep in de ring stonden, ging de keurmeester de rij honden af. De honden voor Alba, een Golden Retriever en een Curly Coated Retriever, had ze zelf gekeurd dus die kende ze al. Naar Alba heeft ze echter minstens een halve minuut staan staren!
Toen ze ging selecteren werd in elk geval duidelijk dat dat positief was, Alba mocht bij de laatste 5 gaan staan.

Tijdens het individuele driehoekje toonde Alba zich niet optimaal, later op de video zag ik dat dit mijn schuld is want ze denkt dat ik nog een koekje in mijn hand heb! Ik was dus ook wel verbaasd dat ze steeds meer honden plaatste tot Alba en de Golden nog over waren. Na nog een grote ronde koos ze voor de Golden. Wij zijn natuurlijk heel blij met de 2e plaats, al is het 'maar' een clubmatch, het is geen geringe prestatie voor dit ras.

Hier een filmpje van de groepskeuring: 
  

DSCF3020 klein met logo 

Hier de 'opbrengst' van de dag: een vaantje, de jaarprijs en een grote beker.

IMG_3498 klein met logo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s