Coursing!

Op zaterdag 3 oktober was ik (Anne) mee met Nicole en Debby om Nicoles honden voor te brengen op de clubmatch van de Ridgebacks. Omdat Wouter ’s ochtends moest werken, ging Alba ook mee. We waren er mooi op tijd om voor alle honden een mooi plekje te zoeken. De 3 dames van Nicole waren erg braaf in de ring en hebben allemaal mooie resultaten behaald.
Nadat het grootste deel van de keuringen waren geweest, konden de honden deelnemen aan een coursing-demo. De club heeft zelf een coursingbaan en had die uitgezet op een grasveldje naast de hal. Eigenlijk is het vrij simpel: op de grond wordt een parcours uitgezet van draad waarover de ‘lure’ ofwel ‘haas’ geleid wordt op een hoog tempo.

Ondanks dat Alba toch echt geen Ridgeback is, mocht ze ook een rondje! Eerst heb ik even met haar gekeken toen een andere hond rondging, ik had geen idee of ze het wel leuk zo vinden en zou snappen aangezien het ras natuurlijk ‘gemaakt’ is voor hele andere dingen. Maar Alba stond te joelen onder aan de riem dus we gingen ervoor! Gelukkig was Wouter inmiddels gearriveerd en mocht hij Debby’s camera lenen om foto’s te maken.
De start (nadat ze zo’n beetje de hand van de starter eraf gedraaid had):


Hangen in de bocht (ze ging zo hard dat ze bijna onderuit ging!)

Gauw weer achter de lure aan:

Laatste bochtje (dat oranje wat je ziet is het afscheidings-hek):

Ja, gevangen!! Helaas voor Alba bestaat de lure uit wat strippen plastic… niet erg spannend om te vangen maar wxe9l leuk om heel hard achter aan te rennen.

Als er weer eens een coursing-dag georganiseerd wordt, willen we zeker weer komen met Alba. Ze vond het geweldig om te doen en ze zal dan niet zo snel zijn als een Ridgeback maar voor een vliegend tapijtje deed ze het erg goed   ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s