Hersenwerken

Regelmatig komen bij ons de ‘hersenwerkjes’ uit de kast: puzzels waar de honden koekjes in/onder/tussen moeten zoeken. Zo’n puzzel kan gemaakt zijn van heel diverse dingen, je kan het bijna zo gek niet bedenken of je kunt er een hersenwerkje mee maken.
Het gaat niet om zo moeilijk mogelijk, om de hond zo lang mogelijk bezig te houden of zo moe mogelijk te maken maar om de lol en dat ze hun koppie aan het werk zetten. Ze worden er ook geestelijk moe van. Je kunt hersenwerk ook goed inzetten in situaties die voor de hond spannend zijn, bv. bij de dierenarts.

Lees op de website ‘Hersenwerk voor Honden‘ meer. Op Facebook is ook een leuke groep ‘Hersenwerk voor honden’ waar je veel inspiratie op kunt doen om, vaak heel simpel en goedkoop, met je hond te hersenwerken.
Lees je wel een beetje in, begin simpel en bouw een spelletje op.

Hier een paar van de favorieten van onze honden die vandaag aan de beurt zijn geweest.

De koekjesuitsteekvormenbak
Blog IMG_4416Blog IMG_4413De ‘letterbak’Blog IMG_4417Blog IMG_4410De snuffelmatBlog IMG_4418Blog IMG_4411

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s