Lille (F) CAC

Op de zondag na de Winner hadden we ingeschreven in Lille (Frankrijk). Deze show werd georganiseerd door een club waar de shows altijd goed geregeld en gezellig zijn. Lille waren we nog niet eerder geweest. De Barbet (letterlijk, er was er maar 1 ingeschreven) werd pas in de middag gekeurd dus we konden op ons gemak weg.

Daar aangekomen bleek het zowel een hondenshow als een ‘salon animaux’ te zijn in 1 hal. Ik wist dat er ook een dierenshow tegelijk zou zijn, maar dat ze het allemaal in een kleine hal zouden proppen had ik niet verwacht (de hal was nota bene veel groter maar een heel deel was afgezet en werd dus niet gebruikt).
Aan bezoek hier geen gebrek, dus we hebben ons door de mensenmassa heen gewerkt naar de ringen. Langs kooien met katten en rennen met puppies die te koop waren… De Fransen zijn toch een bijzonder volk.
Met wat moeite een plekje weten te vinden en gewacht tot we aan de beurt waren.

De keurmeester was meneer Medard Mangin. Hij vond Cait prachtig, vertelde me direct dat hij haar heel goed in elkaar vindt zitten en supertype vindt hebben. Leuk om te horen natuurlijk, zeker omdat het keurverslag niet heel goed leesbaar is dus dat is een beetje gokken wat er staat.

Het was leuk om mede-Nederlanders te ontmoeten, met een nog niet FCI erkend ras de Barbado da Terceira. Dit ras wordt in Frankrijk al wel gekeurd op de shows. De Fransen hebben zelfs een speciale groep voor de rassen die nog niet FCI erkend zijn, erg leuk.

Cait mocht ’s middags nog terug voor de Beste Jeugdhonden en voor de Groep natuurlijk.
Ze was niet helemaal op haar gemak maar deed toch goed haar best voor me.
Zowel bij de jeugdhonden als bij de groep werd ze geselecteerd bij de beste honden!
Ondanks de drukke, kleine locatie was het weer een leuke dag.

Beste Jeugdhonden:blog-4u7a4443Foto met dank aan Andre Heuzer, entree in de groep:blog-foto-andreNetjes staan:blog-4u7a4456

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s