Gorinchem CAC/CACIB

Gisteren was de laatste (Nederlandse) show van het jaar. De kerstshow was dit jaar in Gorinchem. Een mooie hal, sfeervol ingericht en voor ons heerlijk dichtbij ook nog eens.
Er waren 5 inschrijvingen voor de keurmeester de heer Hjorth uit Noorwegen.

Cait was de enige teef en de jongste van de 4 die in aanmerking konden komen voor het BOB. De keurmeester was grondig en vriendelijk en sprak zelfs Nederlands!
Cait was weer super in de ring, ze bleef rustig staan tijdens het betasten en liep keurig. Ze kreeg dan ook een Uitmuntend en het CAC, en we mochten direct in de ring blijven voor de beste van het ras. Na een rondje lopen kreeg Cait ook BOB toegewezen, knappe Caitje!

918_kerstshow_2016_ernst-von-scheven_20161217_11_41_04

We hebben een gezellige dag gehad, lekker gekletst, mensen gekeken en nog wat gedroogde snacks ingeslagen voor de hondjes. ’s Middags in de erering vond Cait het ook weer leuk. Een mooie afsluiter van het showjaar en voorlopig van de Nederlandse shows met Cait.

Weer een mooie foto met dank aan Andre Heuzer en DogZine;
15590718_1340235442681708_815676129703666296_o

Helaas ook op deze show wel weer een Barbet die in de ring onrastypisch gedrag laat zien. Ik ben de eerste die vind dat een hond ook hondengedrag mag laten zien (daar meestal helaas toe gedwongen door onhandig doen van de eigenaar) maar grommen of zelfs uitvallen tijdens het rondgaan, fixeren in de line-up en algemeen agressief gedrag in de ring is absoluut ongewenst, zeker bij ons ras.
Ik hoop dat keurmeesters dit serieus gaan bestraffen met een lage kwalificatie of diskwalificatie, hoe mooi de hond ook is, en dat dit voor de eigenaar dan ook reden is om met het gedrag aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s