Balansles

Voor het eind van het jaar, en een korte winterstop, konden we nog 1 lesje volgen bij Paws4Fun. Een balansles met veel verschillende oefeningen.
Het was koud, dus zo kon iedereen een beetje in beweging blijven.

Parcoursje met verschillende objecten, er zaten een paar lastige tussen maar toen Cait zich eenmaal een beetje kon concentreren deed ze het knap. blog-4u7a4004blog-4u7a4024blog-4u7a4411Deze schijfjes hebben allemaal een ander oppervlak, Sam waarschuwde dat veel honden een aantal zouden ontwijken. De roze met ribbels vinden de meesten moeilijk, Cait laat zien dat het haar niets uitmaakt. blog-4u7a4033blog-4u7a4050Op de pindabal, eerst alleen in balans staan en daarna ook links en rechts kijken. blog-4u7a4119Leunen op de grote bal.blog-4u7a4284Met de voorpootjes op de halve bollen stappen. Cait stapte er keurig op. De eerste keer heb ik haar gelokt met een voertje, maar ze snapte het zo goed dat ik het daarna zonder voer heb gedaan (uiteraard wel beloond zodra ze erop stapte). blog-4u7a4334Daarna oefenen met zijwaarts op halve bollen stappen. Lastiger maar Cait snapte het snel. blog-ballen-zijwaarts

Helaas zie ik de laatste tijd op Facebook ed wel vaak filmpjes en foto’s langskomen van mensen die ook aan Balans en Coördinatie doen. Leuk, zou je denken. Maar in veel gevallen vraag ik me sterk af of degene wel weet wat ze aan het doen zijn.
Op onze foto’s zie je niet hoe kort de oefeningen zijn, hoeveel inspanning het lichaam laat zien, hoe we kijken naar de hond en of ze aangeeft iets niet te willen (en hoe we dan dus proberen te bedenken waarom ze het niet zou willen!), hoe we tussen de oefeningen door zorgen dat de hond kan ontspannen, etc.

Een goed artikel ter overweging: https://charlottephebe.wordpress.com/2016/11/13/slaat-de-balans-door-de-populariteit-van-balans-en-coordinatietraining/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s