Zwolle CAC/CACIB

Op 1 oktober zijn we met Cait naar de show in Zwolle geweest. Hoewel ze nog net niet in de Jeugdklasse mag starten, vonden we het leuk om een keer in de puppyklasse uit te komen, vooral omdat we van de keurmeester, mevrouw D. Mensink, graag een verslag wilden krijgen.

Last minute overleg voor we de ring in mochtenblog-4u7a2979 De keurmeester bekijkt Caitblog-4u7a2996 Netjes staan voor de tafelblog-4u7a2999

Zoals gehoopt vond ze Cait erg mooi! Na afloop van de keuring vroeg ze of Cait familie is van ‘jullie bruinbonte’. Toen ik vertelde dat het een dochter is, was ze niet verbaasd. Ze zei dat ze Cait misschien zelfs wel mooier vindt dan Lotus. Dat is toch superleuk om te horen.

’s Middags mocht Cait de erering in. Het was een hele grote groep, denk zo’n 50 rassen waarvan een Beste Puppy was die dag. We werden op een bepaalde volgorde gezet, Cait was de laatste pup van FCI Groep 8. De pup achter ons was een Coton de Tuléar, die blijkbaar alles nog heel spannend vond want de eigenaar liet het beestje keer op keer tegen Cait oprennen, waar Cait dan weer van schrok omdat hij van achter kwam.
Ik had de mevrouw al een paar keer een blik gegeven, een keer kan gebeuren maar na een paar keer was ik er wel zat van en Cait ook. Met de erering in komen kregen we gelukkig allemaal goed de ruimte, waardoor Cait zich goed kon laten zien. In de lineup heb ik Cait maar ‘andersom’ gezet, ze wilde liever dat pupje in de gaten kunnen houden zodat hij niet weer onverwachts tegen haar aan zou rennen. Gelukkig maakte dat de keurmeester niet uit en ze werd geselecteerd bij de beste 10 pups!
Zodra Cait doorhad dat de Coton-pup niet meer achter haar stond, ontspande ze weer helemaal en richtte ze zich weer helemaal op mij en het showen.
Uiteindelijk werd ze 5e Beste Pup in Show, een super resultaat!

blog-4u7a3048 blog-4u7a3116

© KYNOWEB - http://www.kynoweb.com/ - Photo by Ernst von Scheven

© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ – Photo by Ernst von Scheven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s