Lotus’ reis naar Schotland

Hoewel we al ongeduldig wachtten, werd Lotus keurig op tijd loops. Gelukkig zoals gepland in Wouters vakantie zodat we makkelijk op reis konden naar Schotland waar de uitverkorene, Toby (Outdoors Asterix), op haar wachtte.
Omdat we dit keer langer dan een dag onderweg zouden zijn, was timing nog belangrijker dan anders. Progesteron-bepalingen zijn daarbij een goed hulpmiddel en ook dit keer waren we weer dankbaar dat deze technologie bestaat. De eerste twee progesterontesten gaven een lage waarde, dus nog geen groen licht om te vertrekken.
De derde progesterontest werd uitgevoerd op zondagochtend, gelukkig biedt Dierenkliniek Sleeuwijk deze service aan fokkers. Alle spullen in de auto, klaar om direct aan de reis te kunnen beginnen. Na een uurtje wachten in de wachtkamer met een aantal ‘lotgenoten’ kwam het verlossende woord: GAAN!

Omdat de ferries vanuit Nederland naar Hull er lang over doen en de honden in die tijd niet uit de auto mogen, of in een kennel aan boord moeten, hadden we besloten om weer via Calais/Duinkerken naar Dover te reizen en vanaf daar naar Schotland te rijden. Voor we de Nederlandse grens passeerden nog online geboekt voor de ferry vanuit Calais. Omdat het vanaf Dover nog een flink eind is, hebben we halverwege een hotel genomen. Maandagochtend hadden we nog 5 uurtjes voor de boeg voor we bij Toby aankwamen.
Hoewel het geen best weer was, hebben we meerdere regenbogen gezien onderweg. Vast een goed teken!

Blog IMG_0334

Blog IMG_0335

Eenmaal aangekomen bij Toby en zijn eigenaren hebben we eerst even een kop thee gedronken. Daarna was het tijd om de twee aan elkaar voor te stellen. Voor beiden is het de eerste keer maar bij gezonde honden zorgen hormonen en natuurlijk instinct voor natuurlijk gedrag. En zo ook bij Lotus en Toby: ze lieten er geen gras over groeien en binnen een paar minuten was de eerste dekking een feit. Prachtig om te zien hoe makkelijk ze het samen uitzochten.

We hebben overnacht in een huisje dichtbij Toby. Schotland is erg mooi en zo ook de omgeving rond het huisje. Hoewel we er natuurlijk niet waren voor de omgeving was het lekker dat we ’s morgens de meiden even konden uitlaten in het bos rondom.

Blog IMG_0350

Na een nachtje slapen hebben we ze op dinsdagmiddag weer samen gelaten. Er volgde weer snel een goede dekking, ze waren heel blij elkaar weer te zien.

Inmiddels is Lotus, er vanuit gaande dat de dekkingen succesvol zijn, al een week drachtig.

We waren na ons bezoek aan Toby in maart er al absoluut van overtuigd dat hij een geweldige hond is, maar dat is alleen nog maar sterker geworden. Toby heeft een mooie maat, veel bone en is breed en mannelijk gebouwd zonder grof te zijn. Zijn vacht is in real life grof gekruld en mooi van structuur, hoewel dit op de foto’s anders overkomt. Zijn temperament is rustig en kalm, zelfverzekerd en aanhankelijk.
Toby past in alle opzichten goed bij onze Lotus: qua type en bouw hebben ze veel overeenkomsten, qua temperament zijn ze wat betreft energielevel een mooie aanvulling op elkaar.

We zijn Toby’s fokkers en zijn eigenaren dankbaar dat we deze combinatie hebben kunnen maken. We wachten nu allemaal (heel geduldig…) op het resultaat!

Blog IMG_0363Blog IMG_0389 Blog IMG_0379 Het ‘happy couple’ samen:Blog IMG_0377 Blog IMG_0368Op woensdag zijn we weer naar Nederland terug gereisd, Toby verdrietig achterlatend.
Blog IMG_0337

2 thoughts on “Lotus’ reis naar Schotland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s