Get a life

Er is me duidelijk geworden dat mensen blijkbaar andere fokkers gaan benaderen om te vragen of 1 van hun honden de Barbet is waar onze Lotus een negatieve ervaring mee heeft gehad. Er wordt me gevraagd te verwijderen dat het om een Barbet zou gaan.

Allereerst: ik geef aan dat het om een Barbet gaat omdat Lotus helaas JUIST nogal altijd wat moeite heeft met andere Barbets, of honden die erop lijken. Aan het eind van vorige zomer was Lotus zo goed als zichzelf weer met andere honden, dit hebben we rustig weer uitgebouwd om haar zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Alleen Barbets, of honden die er op lijken leveren stress op. Dat uit zich soms in erg lelijk doen. Dat vinden we extra jammer – was het een compleet ander ras geweest was het namelijk toch makkelijker. Het is namelijk extra niet-leuk als je binnen je eigen ras moet uitleggen dat je hond inderdaad helaas ‘raar’ reageert.

Dus nee, ik ga niets verbergen of weghalen. Wij hebben al bijna 1,5 jaar gewerkt naar verbetering en zijn alleen maar blij te kunnen melden dat die er is – ook met andere Barbets.

Het is verder niet interessant wie, of waar. Dingen gebeuren, helaas. Een andere hond had het van zich afgeschud. Helaas is Lotus een extravert maar in dit opzicht gevoelig hondje en heeft ze zich deze ene ervaring sterk aangetrokken. Dat maakt haar niet raar, onstabiel of ongeschikt. Het maakt de andere hond niet vals of agressief.

Zijn wij teleurgesteld? Ja. We zijn regelmatig boos geweest – uit frustratie en uit verdriet. En nog wel eens. Vinden we het nodig iemand de schuld te geven of zwart te maken? Nee.

Het gaat niet om schuld of vinger wijzen. Dat hebben we nooit gedaan, dat is ons punt ook niet dus ik stel voor dat ook niemand anders dat in onze plaats gaat doen. Schuld staat ook nergens in het bericht en daar gaat het dus ook niet over. Ik vind het heel sneu dat anderen dit wel zo (willen) zien of opvatten. Als je zelfs in een bericht wat deels gaat over hoe blij we zijn dat er zoveel veranderd is in een hele nare situatie nog zo’n boodschap wil lezen en ons woorden in de mond gaat proberen te leggen: get a life.

Daarom bij deze: als je je ergens mee bezig wilt houden, wees dan blij voor ons dat Lotus niet meer bij het zien van welke hond dan ook, in welke situatie dan ook, in de stress schiet zoals ruim een jaar geleden. Ze heeft haar zelfvertrouwen terug en durft weer te vertrouwen op wat ze aan een andere hond leest. Dát is wat belangrijk is voor ons en wat we wilden uitdragen.

Lees vooral ook de rest van het bericht, we vertellen namelijk gewoon over wat wij doen om onze honden gezond te houden.

Als je vindt dat het ‘niet kan’ dat wij aangeven dat onze hond een trauma heeft overgehouden aan een nare ervaring met een rasgenoot, en je het nodig vindt om anderen hierover lastig te vallen zodat die zich hierdoor rot voelen of zich in een kwaad daglicht gezet voelen, bedenk dan dat JIJ degene bent die denkt in termen als schuld – niet wij. Tot nu toe waren wij alleen degenen die zich rot voelden, wij zijn namelijk degenen die hier al ruim een jaar mee bezig zijn en dat is meer dan voldoende.

Hopelijk succes met het vinden van een andere hobby.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s