Puppyparcours

Gisteren heeft Marieke Smit van Hondenschool Robbedoes voor onze pups een prachtig puppyparcours opgezet in de mooie binnenlocatie van Hondenschool Joy in Heerhugowaard.
Het puppyparcours biedt de pups heel veel verschillende obstakels met verschillende ondergronden en texturen. Een deel van deze speelobjecten bieden wij de pups ook al aan, maar zoveel bij elkaar in combinatie met een voor de pups nieuwe omgeving is een erg mooie gelegenheid om te zien hoe elke pup reageert.
De prikkelverwerking (is een pup afwachtend, gaat hij er direct op af, gaat hij voorzichtig op onderzoek, etc) is een basis-eigenschap die vastligt en zo ook veel van het karakter van een pup bepaald.
Hoe een pup het beste begeleid kan worden in zijn opvoeding, hangt dus ook deels daarvan af. Het puppyparcours is dan ook voor de nieuwe eigenaren een heel mooie gelegenheid om te bekijken hoe hun pup is in nieuwe situaties, iets wat we ze tijdens de bezoeken thuis wel kunnen vertellen maar zien zegt nog zoveel meer!

Van bijna alle pupjes is inmiddels bekend waar hun mandje staat en ondanks de vakantie konden een aantal nieuwe gezinnen gelukkig ook aanwezig zijn om hun nieuwe huisgenootje te bekijken.
Het was erg leuk, de pups vonden het geweldig! Het zijn allemaal vrije, open puppen die zonder angst de wereld tegemoet treden. Op, onder, in, door: alles is leuk en wordt uitgeprobeerd. Na een half uur waren ze aardig moe en hebben de puppen een dutje gedaan terwijl wij konden napraten.

Geen geweldige foto’s, maar wel leuk om een indruk te krijgen (ik heb ook veel filmpjes, deze moet ik nog even bewerken tot een grote film dus die komt nog).

Het flessengordijn was een grote hit:
Blog IMG_4821
Evenals de dekseltjes:Blog IMG_4824 Blog IMG_4835 Blog IMG_4848 Blog IMG_4855
Eventjes pauze tussendoor:Blog IMG_4868 Blog IMG_4917 Blog IMG_4926 Blog IMG_4939
Overheen of onderdoor, kan allemaal:Blog IMG_4942 Blog IMG_4944 Blog IMG_4979 Blog IMG_4981 Blog IMG_4987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s