Amiens (F), CAC/CACIB: Lotus schrijft geschiedenis!

Een dag die eindigde met een enorm bijzonder hoogtepunt!

Bij het begin beginnen, de dag begon al erg vroeg met de reis naar Amiens. We reden om 4 uur ’s morgens weg, met alle 3 de honden in de auto. We hadden ingeschreven voor deze show omdat Karen hier ook zou zijn, en zij na de show Breea mee zou nemen. Hoewel het goed is dat Breea eindelijk aan haar ‘echte leven’ mag beginnen, zag ik er toch wel tegenop om haar dan echt te moeten afstaan. Hoewel we natuurlijk naar deze dag toe werkten, is het moeilijk na zoveel weken om afscheid te moeten nemen.

Waar je voor de meeste Franse shows een tijdsschema krijgt, hadden we dat dit keer niet ontvangen en was het ook niet duidelijk op internet te vinden dus op tijd weg. Eenmaal binnen bleek dat we helemaal als laatste ras aan de beurt waren, met zo’n 80 honden voor ons! Gelukkig hadden we gezelschap aan Karen en Wendy en waren ook Helmie en Jos aanwezig. Echt relaxed is het niet, we konden niet langs de ring zitten dus er liep steeds iemand van ons heen en weer om te kijken hoever de keuringen waren. Na ook nog een lunchpauze en nog een paar Spaniël-rassen waren we dan eindelijk aan de beurt. Onze keurmeester was dhr. J.J. Dupas, een Franse rasspecialist.

Claude was de enige reu en kreeg een Uitmuntend en was dus Beste Reu. Lotus stond met Martha en Sade in de Tussenklasse. De keurmeester nam zijn tijd voor alle honden, zelfs na zo’n lange dag keuren, erg fijn en respectvol hoewel wij niet anders gewend zijn van hem. Hij maakte Lotus 1 Uitmuntend, waarmee ze het CACS (Frans CAC) won, aangezien de kampioensklasse niet meestrijdt voor het CAC in Frankrijk. Bissou in de Kampioensklas werd ook beloond met een Uitmuntend, waarna zij en Lotus mochten lopen om het CACIB en Beste Teef. Ook dit werd Lotus!
Voor Beste van het Ras (BOB) heeft de keurmeester Claude en Lotus uitgebreid vergeleken, waarna hij koos voor Lotus.

Hier was ik al heel trots op. Ze heeft hiermee het 4e benodigde CACIB voor het Internationaal Show Kampioenschap behaald, in recordtempo: 4 shows in 2 weekenden, 4 maal BOB met CAC en CACIB. Tussen de 1e en de laatste moet een jaar en een dag zitten, dus ze kan volgend jaar deze tijd de titel pas echt afronden.

De erering was intussen al begonnen en ’s morgens was omgeroepen dat, in tegenstelling tot de volgorde in de catalogus, FCI groep 8 als eerste van de rasgroepen van die dag gekeurd zouden worden. Dus Lotus en ik stonden na de andere erekeuringen (pups, koppels en dergelijke) netjes klaar. Tot mijn verbazing werd vervolgens toch volgens de catalogusvolgorde gekeurd. Typisch Frans :-).
Dus na toch nog een tijd wachten, was het onze beurt en alle rassen van de groep verzamelden in de voorkeurring. Er kwam echter geen keurmeester om voor te keuren… Toen de plaatsingen van rasgroep 7 bijna klaar waren, vertelde de speaker dat de keurmeester die groep 8 zou hebben moeten keuren, al vertrokken was dus dat de keurmeester van groep 7 ook groep 8 voor zijn rekening nam. Dat was dhr. J. Goubie, óók een Franse rasspecialist voor de Barbet!
Hij nam nog even de tijd om alle BOB’s goed te bekijken, en keurde daarna in de erering vlot de groep. Hij selecteerde Lotus bij de beste 6, een prestatie op zich. Na nog een grote ronde lopen, maakte de speaker bekend wie geplaatst werden op 3, 2 en 1. Tot mijn verbazing en vreugde werd Lotus Beste van de Groep (BIG)!

Blog IMG_6370 Blog IMG_6378 2

Naast mijn schoenen lopend van trots zijn Lotus en ik toen gaan wachten op de BIS-keuring. Deze werd gekeurd door dhr. Dupas, die ook ons ras had gekeurd. Hij heeft in de voorkeurring alle groepswinnaars goed bekeken en laten lopen, waarna we allemaal 1 voor 1 de erering in mochten. Ondanks dat Lotus inmiddels vast wel een beetje moe was, liep ze nog steeds super. In de erering mocht iedere BIG-winnaar nogmaals een recht-op-en-neer lopen. Nadat iedere hond gelopen had, moesten we allemaal de erering verlaten en weer in de voorkeurring gaan staan. De speaker riep om dat er een Dwergkeesje BIS-3 werd, en daarna een Toypoedeltje BIS-2. Ik ging er geen seconde vanuit dat een jong teefje, van een ras wat zelden tot nooit wat wint, überhaupt een kans maakte.
Voor BIS verraste de keurmeester de speaker door hem niet te vertellen welke hond de ring in mocht komen, maar liep hij de voorkeurring in. Lotus en ik stonden rechts van hem in de ring en het verbaasde mij dan ook niet dat hij in eerste instantie linksaf boog. Maar toen draaide hij zich plotseling om en stak hij zijn hand uit naar mij!

LOTUS BEST IN SHOW!!!

Een unieke prestatie die nog nooit door een Barbet gehaald is op een FCI show! Dat het in Frankrijk is, op een grote Internationale show met meer dan 2550 inschrijvingen, onder Franse rasspecialisten en met een door ons zelf-gefokt hondje, maar het nog bijzonderder.

De 3 winnaars met de BIS-keurmeester:Blog IMG_6433-2 Blog IMG_6433 Met de organisatie en andere keurmeesters (links van mij, voor de kijker rechts dhr. J. Goubie)Blog IMG_6442 Blog IMG_6451

We zitten nog steeds op een grote wolk, wat zijn we trots op onze Lotus!

Na dit hoogtepunt was het echt tijd om afscheid te nemen van Breea, wat toch wel erg emotioneel was. Gelukkig weet ik dat ze een geweldig huis heeft en Karen heeft al laten weten dat ze zich goed aanpast in haar nieuwe huis en in haar nieuwe roedel.

 

4 thoughts on “Amiens (F), CAC/CACIB: Lotus schrijft geschiedenis!

  1. Tjonge jongu wat een enorm goed resultaat. Van harte gefeliciteerd!   Knap gedaan hoor, Billy is trots op zijn zus. doei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s