Goes CAC/CACIB

Voor het eerst was de show in Goes een dubbelshow, ofwel beide dagen alle rassen. Omdat ik 1 van mijn favoriete Border Terriërs zou showen en haar eigenaar zei dat Lotus ook mocht logeren, ook Lotus maar weer eens ingeschreven. Haar laatste Nederlandse show was op 1 juni vorig jaar, en na een vrij lange showpauze hadden we er wel weer eens zin in!

Op vrijdag aan de grote reis begonnen, met de trein naar Zeeland. Lotus was nog nooit in de trein geweest maar zoals altijd paste ze zich moeiteloos aan. Ze loopt keurig naast me op de perrons, wacht keurig op mijn teken dat ze de trein in mag en gaat dan rustig zitten of liggen. Ze heeft veel bewonderende blikken, aaien en complimenten gehad en ik was ook apetrots. Zo dwaas als ze kan zijn thuis, laat ze in dit soort situaties zien hoe stabiel en braaf ze is. Met Lotus aan de ene kant en in de andere hand het karretje met spulletjes ging de hele reis moeiteloos.

Beide dagen waren de Barbets vroeg aan de beurt ’s morgens, de Borders wat later dus dat gaf gelukkig geen gehaast.
Op zaterdag werden ze gekeurd door dhr. A. de Wilde uit België. Lotus showde zich geweldig en werd beloond met 1 Uitmuntend, waarna ze ook van de Jeugdklas-teef won. Dus het CAC, CACIB en BOB. Dit is de eerste keer in de tussenklas voor Lotus, de eerste kans op een CACIB voor het Internationaal Kampioenschap. Het verslag was lovend, ik was heel tevreden.

183_Dogshow GOES_2014_Kynoweb- Ernst von Scheven_April 19, 2014_09_43_34

Op zondag was de keurmeester mevr. J. Borregaard-Madsen uit Denemarken. Zij had op zaterdag de groep gekeurd en in de voorkeurring Lotus al eens iets beter bekeken. Lotus had ditmaal een directe concurrente in de Tussenklas. De keurmeester nam de tijd en betaste de honden grondig. Ook nu liet Lotus zich weer van haar beste kant zien. Ook ditmaal was de beoordeling 1 Uitmuntend, CAC, CACIB en BOB. Ik was blij verrast met het verslag, ik had eigenlijk geen idee of deze keurmeester vaker Barbets had gekeurd maar het verslag maakte duidelijk dat ze sowieso de rasstandaard goed kent.

1170_Dogshow GOES_2014_Kynoweb- Ernst von Scheven_April 20, 2014_09_42_29

In de erering beide dagen geen selectie, maar Lotus showde zich heel erg goed dus ik ben heel erg trots op haar.
Shef de Border heeft zich ook beide dagen keurig gedragen in de showring dus een heel goed en succesvol weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s