Alba is gedekt!

Al een tijdje waren we ons erop aan het voorbereiden: Alba’s loopsheid. Een paar weken ervoor al begonnen met foliumzuur en L-lysine door het eten, naast de supplementen die we altijd al geven.
Zoals meestal werd Alba keurig op tijd loops, waarna een intensieve tijd begon. Aan de ene kant moet je ‘ineens’ dingen regelen, aan de andere kant is het vooral wachten. De reis moet gepland worden, maar dat kan pas last minute als de progesteron test aangeeft dat het ideale dektijdstip nadert.
We hebben van zowel Lotus als Alba een ontlastingsmonster opgestuurd voor wormonderzoek, er zijn bij geen van beiden wormeitjes gevonden. Dat testen we sowieso regelmatig, maar met oog op eventuele pups extra belangrijk.

Alba’s gedrag zorgde ervoor dat we toch maar eerder dan we eigenlijk hadden bedacht voor de eerste test gingen, maar de progesteron waarde was nog laag. Ook de tweede test gaf nog een lage waarde, ondanks dat we op basis van haar eerste nest hadden verwacht dat we dan wel bijna zouden moeten gaan reizen. Toen op zaterdagochtend de waarde dan ineens wel hoog genoeg was, was het toch even stressen.
Stiekem hoopte ik ook dat we nog net naar de Barbet clubmatch zouden kunnen maar helaas! Dus snel alle spullen gepakt en iedereen op de hoogte gebracht die ons ging helpen.

Lotus mocht logeren bij haar zus Norah en haar familie, Wendy regelde een B&B voor ons, Karen was zo lief om ook naar Wendy te komen en ons zo een flink stuk reizen te besparen.
Nadat we Lotus hadden afgezet en we een lekkere kom soep hebben gegeten bij de familie Van Loon, zijn we naar de boot gereden. Bleek dat ik in m’n haast niet vanuit Duinkerken maar vanuit Calais had geboekt! Oeps, blond momentje… Gelukkig is dat niet veel verder en waren we keurig op tijd.

Wendy had een B&B voor ons geboekt, terwijl wij onderweg waren. Gelukkig hadden we wifi op de boot, dus konden we overleggen.
De reis vanaf Dover verliep goed, maar het was slecht weer en dan moet je ook nog links rijden. Gelukkig deed Wouter dat weer geweldig. Het tijdsverschil zorgde voor wat verwarring – past het navigatie systeem nou wel of niet de tijd automatisch aan? – dus ook dat gaf wat stress. We kwamen best laat aan bij de B&B maar de eigenaren verwelkomden ons met open armen en een kop hete thee.

Op zondag en maandag hebben Claude elkaar ontmoet, ze vonden elkaar weer erg leuk. Na wat oefen-pogingen, is er een goede dekking geweest.

Missie geslaagd, dus weer op de terugweg naar Nederland.
De voorspelde storm viel gelukkig erg mee in het gebied waar wij zaten, het enige wat we gemerkt hebben is dat de ferries op de terugweg niet op schema gingen en veel vertraging hadden. Daardoor waren we ook pas na 12 uur ’s nachts bij Annemarie en Cornald om Lotus weer op te halen, maar gelukkig vonden ze dat niet erg. Lotus was in goede handen, maar ik was wel blij haar weer bij ons te hebben!

Litter announcement Alba x Claude tekst

Rond de 4 weken dracht, zullen we een echo laten maken van Alba’s buik. We hopen en verwachten dat de jongste Nuphar’s telgen te zien :-)!

One thought on “Alba is gedekt!

  1. Ha Anne en Wouter,   dat is goed nieuws, gefeliciteerd is dan zeker op zijn plaats?   Hopelijk gaat het allemaal goed en komen er weer leuke pups uit, net zo leuk als het vorige nest kan haast niet he.   Wat vond je van het verslag van Billy?   nog een keer ZG halen een paar tests doen en dan mag hij ook op de foklijst, maar we hebben gene haast.   Billy was zondag avond en maandag helemaal op van de drukke dag op de show, dat was wel heel opwindend, schijnbaar.   doeg, Olav

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s