Dortmund EuropaSieger CAC/CACIB

Op zaterdag ging de reis opnieuw naar Duitsland, in de hoop in record tijd het Duits Jeugdkampioenschap voor Lotus te kunnen aanvragen. De show in Dortmund geeft van tevoren het tijdsschema waardoor we niet heel vroeg weg hoefden en we konden dus fijn op ons gemak vertrekken.

Eenmaal aangekomen een plekje gezocht en gekeken hoever de keuring al was. De keurmeester was op dat moment bezig aan de keuring van de 25 ingeschreven Spaanse Waterhonden. Als ik het goed heb begrepen, waren er 4 absent. Van de overigen hebben er uiteindelijk slechts 5 de kwalificatie Uitmuntend behaald. Ik werd dus wel licht zenuwachtig…!

In totaal 3 ingeschreven Barbets waarvan Lotus met haar net 11 maanden de jongste was, de anderen waren 16 en 17 maanden oud. Ze stond wel alleen in haar klasse, een Uitmuntend zou dus voldoende zijn om ons ‘doel’ te behalen.

De keurmeester vond Lotus mooi, vertelde haar stagiaire het een en ander over de standaard en dat Lotus op die punten goed voldeed. Bij de vacht riep ze de stagiaire er zelfs bij om te komen voelen. Lotus was braaf en liet zich keurig betasten.
Ze kreeg een U en een aai van de keurmeester.
Direct erna mocht ze tegen de Jeugdreu lopen voor de verkiezing van Beste Jeugdhond, wat ze won!
Nadat de tussenklasse teef was gekeurd mochten we nogmaals de ring in voor Best Of Breed en ook daar koos de keurmeester voor Lotus. We zijn trots op ons ‘pupje’, die ook met concurrentie kan winnen.

Het is een lastige hal om foto’s te nemen, hier een foto van Lotus in de ring:

Blog IMG_7392
’s Middags heeft Lotus het ras vertegenwoordigd in de erering, in de spotlight naar binnen en ook dat deed ze keurig.

Haar Duits (VDH) Jeugdkampioenschaps diploma is onderweg en daarnaast mag Lotus zich nu ook Europa Jugend Siegerin ’13 noemen. 2 nieuwe titels in 3 shows in 2 weekenden, dat is een mooie prestatie!
Op de terugweg naar huis nog even lekker een half uur in het bos gerend, zodat ons kampioentje er ook weer uitzag als een echte kampioen ;-).

 

One thought on “Dortmund EuropaSieger CAC/CACIB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s