Oldenburg (D) CAC

We hebben een heel gezellig en succesvol weekend achter de rug! Samen met Nicole, met haar Ridgebacks Mangeni en Thakadu, zijn we twee dagen afgereisd naar Oldenburg in Duitsland. Van zaterdag op zondag hebben we mogen slapen bij Nicoles geweldige ouders, die het prima vonden dat we met 3 man en 4 honden kwamen.

Op beide dagen was Lotus de enige ingeschreven Barbet.
Zaterdag was de keurmeester mevrouw Tatjana Urek uit Slovenië. Ze vond Lotus schitterend en was heel enthousiast. Het keurverslag is wat mat vergeleken met wat ze me vertelde tijdens het betasten. Na het keuren gaf ze me een hand en vroeg waar Lotus vandaan kwam. Toen ik vertelde dat we haar zelf hebben gefokt, kreeg ik nog een hand. Ze vertelde het ras met enige regelmaat te keuren, maar dat ze maar zelden het in haar ogen correcte type tegen komt. Wij zijn op de juiste weg, zo sloot ze af. Mooie complimenten natuurlijk!
’s Middags in de erering mocht Lotus zowel bij de jeugd-eindkeuring als de groepskeuring deelnemen. Beide keren kreeg ze nauwelijks kans om zich te laten zien, of doordat we bijna geen ruimte kregen om te lopen of omdat de keurmeester al omgedraaid stond nog voor we binnen waren. Maar goed, ze liep er en daar zijn we trots op!

Blog IMG_6942 Blog IMG_6959

Zondag werd het ras gekeurd door de heer Boelaars uit Nederland. Ook hij was enthousiast over Lotus en naast complimentjes over hoe netjes ze showde, vond hij haar ook een mooie meid.
Ook die middag mocht Lotus weer twee keer de erering in, waarbij ze zich goed toonde.
Blog IMG_6996 Blog IMG_7002 Blog IMG_7022 Blog IMG_7030

2 van de 3 jeugdpuntjes zijn binnen voor de titel Duits Jeugdkampioen, knappe Lotus!

 

One thought on “Oldenburg (D) CAC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s