Luxemburg CAC/CACIB

 

Hoewel de zomertijd ons een nóg kortere nacht opleverde, zaten we toch met z’n vieren in de auto om naar Luxemburg te rijden om 4 uur ’s morgens afgelopen zondag.
Voor beide dames was het mogelijk om een titel te winnen en daar hoopten we dan ook op. Met slechts 1 andere Barbet ingeschreven was de concurrentie niet groot, maar de honden moeten nog altijd hun klasse winnen met een Uitmuntend.
De keurmeester, dhr. R. Feyaerts uit België, was voor ons geen bekende.

We waren mooi op tijd bij de hallen en hadden een mooi plekje langs de ring. De derde Barbet, voor wie het een thuiswedstrijd was, kwam ook al snel aan.
Om 10 uur waren we direct aan de beurt. Lotus mocht als eerste de ring in. Ze toonde zich keurig en liet zich heel goed betasten! De keurmeester was grondig en hoewel hij nauwelijks iets zei, bekeek hij de honden uitgebreid.
Na Lotus mocht Alba de ring in. Beiden dames haalden een Uitmuntend.
Alba versloeg de Gebruikshondenklasse teef voor het CACIB, waarna de keurmeester ging kiezen tussen Lotus en Alba voor het BOB.

De keurmeester heeft ons nog een aantal rondjes laten lopen en heeft meerdere malen nogmaals vergeleken en gevoeld. Uiteindelijk werd Alba BOB, waarbij de keurmeester me nog vertelde dat hij Lotus heel erg mooi vind maar hij koos voor Alba omdat Lotus (uiteraard) nog volwassener moet worden.

Met deze resultaten waren we erg tevreden, aangezien Alba hiermee Luxemburgs Kampioen is en Lotus Luxemburgs Jeugdkampioen!

Aan het eind van de middag mocht Lotus de erering in bij de Jeugdteefjes, waar ze zich goed liet zien. Ze vond het wel spannend in de overvolle mini-voorkeurring maar ze bleef op mij gericht.

Blog IMG_6040 Blog IMG_6044

Tot Alba’s grote vreugde mocht zij ook nog de erering in voor de groepskeuring. Alba vind het showen geweldig. Hier een foto in de voorkeurring:
Blog IMG_6074

One thought on “Luxemburg CAC/CACIB

  1. Tjonge goed bezig zeg. Billy is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel trots op zijn moeder en zusje. doeg,

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s