Leiden CAC/CACIB

Op 23 maart hebben Thibault en Dolce hun eerste officiële show in de Jeugdklasse gelopen. Ik mocht ze showen dus vroeg op om met Marian en familie mee te rijden naar Leiden. Daar aangekomen Dolce met Miska en Jade gevonden en een plekje veroverd in de redelijk drukke hal.

Thibault was de enige inschreven reu. Omdat er tijdens het wisselen helaas een paar snijtandjes wat rommelig zijn gaan staan heeft hij geen prachtig scharend gebit. Desondanks willen zijn eigenaren hem toch showen en kijken of we de minimale showkwalificaties kunnen behalen. In ons ras kunnen we eigenlijk niet té streng selecteren gezien de kleine populatie. Onze mening is dat er ergere fouten zijn, wij zien liever dat er eventueel een reu met wat rommelige snijtanden door een wisselfout ingezet wordt dan bijvoorbeeld nestgenoten van honden die epilepsie hebben/hadden.

De keurmeester vond Thibault prachtig en was ook zichtbaar teleurgesteld toen ze zijn gebit bekeek. Ze heeft de rasstandaard erbij gepakt, maar die vraagt toch echt om een schaargebit dus een Uitmuntend kon ze natuurlijk niet geven. Afgezien van de Zeer Goed vanwege het gebit heeft Thibault een mooi verslag gekregen en ik ben heel trots op hoe hij zich showde.
2013 03 23Foto Marian Vos

Dolce was erna aan de beurt, in een Jeugdklasse van 3 teefjes waarvan Dolce met 9,5 maand ruim de jongste was. Ook Dolce was heel braaf, ze vond de koekjes wel lekker. De keurmeester was erg te spreken over haar vacht en gaf nog een extra aai na het betasten met de opmerking ‘lekker he, die krullen!’.
IMG_0517kFoto Marian Vos

Tot Miska’s grote vreugde won Dolce de Jeugdklasse, de keurmeester vertelde bij het plaatsen dat ze aan Dolce’s gangwerk nog kan zien dat ze erg jong is maar dat ze won omdat ze hele correcte beweging liet zien. Dat is natuurlijk een mooi compliment!

Daarna waren er nog 2 Openklasse teefjes aan de beurt. Dolce en ik stonden klaar om voor Beste Teef de ring in te gaan. De 2 Openklasse teefjes kregen echter allebei een ZG wat Dolce een relatief makkelijke zege opleverde van CAC en BOB.
Blog DSC_1101Foto Miska Aksular

In de erering heeft Dolce zich netjes getoond, duidelijk moe van de lange dag en alle indrukken maar dat mag ook op die leeftijd!

2 thoughts on “Leiden CAC/CACIB

  1. Ha ha Anne, wist ik veel dat mijn enthousiaste reactie ongepast was. Misschien een toevoeging aan je puppenhandleiding: ‘Mocht je met je pup gaan showen, bedenk dan dat het in de hondenwereld not done is om te juichen als je hond wint. Juichen is voor het sportveld van je kinderen en hoort niet thuis in de hondenring!’
    De rozet en foto zijn met Jade mee naar school geweest, zij is apetrots.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s