Amsterdam Winner, CAC/CACIB-show

Afgelopen zondag was het zover, de Barbets werden gekeurd op de Winner. Voor het eerst sinds Alba in de Puppyklas op de Winner is geweest, hadden wij ook ingeschreven. Vaak wordt het ras op zo’n grote show gekeurd door een keurmeester die ‘toevallig’ de Barbet ook in de portefeuille heeft.
Ik snap dat je op zo’n show maar voor een paar rassen een specialist kan uitnodigen maar een Oost-Europeaanse keurmeester die nog maar zelden een Barbet gezien zal hebben vind ik het inschrijfgeld niet waard. Dit jaar was er een Finse keurmeester, aangezien ze daar toch in elk geval Barbets hebben, hebben we de gok maar eens genomen.

Lotus mocht nog net in de Babyklasse meedoen, zo’n grote erering met muziek en lampen is een goede ervaring dus daar gingen we voor.
Om half 10 waren de Barbets al aan de beurt, dus wij stonden op tijd bij de ring. Diverse supporters langs de kant om ons aan te moedigen, waaronder de eigenaren van Thibault!
Eerst was Suupries, de enige ingeschreven reu, aan de beurt. Net toen die klaar was, de keurmeester keurde nogal door, brak Lotus’ showlijntje. Dat is me nog nooit gebeurd! Wouter ging op een holletje een ander lijntje halen maar gelukkig stond er een kennis die ook een lijntje had dus konden we toch snel de ring in.
Lotus liep keurig mee en begint ook het staan best goed door te krijgen. Helaas was de keurmeester niet erg subtiel. Ze benaderde haar van de zijkant, Lotus was op mij gefocust en schrok dan ook wel een beetje toen ze van achter af ineens aan haar ging zitten. Ons normaal zo vrije en over-enthousiaste pupje was even niet te bekennen. Ze liet zich wel betasten maar ik had gehoopt op een iets betere ervaring. Gelukkig herstelde Lotus snel en toonde ze haar gangwerk keurig. Ze kreeg Veel Belovend en werd hiermee Beste Baby van het Ras wat haar een mooie rozet opleverde.
Dit alles nam nog geen 2 minuten in beslag!

Nadat 3 jeugdteefjes, 2 nichtjes en een half-zusje van Alba, ook in hoog tempo gekeurd waren mocht Alba de ring in. Die had er veel zin in en toonde zich dan ook weer van haar beste kant (zowel links als rechts 🙂 ). Ook nu verliep de keuring een beetje hardhandig, maar Alba heeft inmiddels ervaring genoeg om dat allemaal over zich heen te laten komen.
De keurmeester was onder de indruk van haar en maakte haar zonder verdere bedenkingen Beste Teef. Hiermee heeft Alba een nieuwe titel aan haar lijst toegevoegd namelijk ‘Winster 2012’. Onder druk van de ringmeester nam de keurmeester uiteindelijk ook de tijd om de keuring formeel af te sluiten, door de Beste Reu erbij te roepen zodat Beste van het Ras kon kiezen. Ook dat ging naar Alba.

’s Middags mochten beide dames nog een keer aantreden in de erering. Lotus was als eerste aan de beurt voor de grote groep Babies. Ze showde ontzettend goed in de voorring. Na een lange wacht in de coulissen mochten we onder gejoel van een aantal Lotus-supporters van Barfplaats en de eigenaren van Dolce de erering betreden en ook daar liet Lotus zien hoe mooi ze is. De muziek, de speaker en alle drukte om de ring maakte geen indruk, hoewel ze het wel leuk vond met het publiek te flirten :-). Geen selectie voor ons maar deze ervaring hebben we maar binnen!

Alba mocht in de groepskeuring nog een keer haar beste beentje voorzetten, een sterke groep met honden van andere rassen die dit jaar al goede prestaties hebben neergezet. Zeker binnen het subgroepje van de waterhonden was de concurrentie sterk. Wij hebben dit jaar nauwelijks geshowed en dit was Alba’s eerste keer in de groep dit jaar.
De keurmeester nam zijn tijd en keurde alle honden in de voorring. Alba was op haar best, ik hoefde alleen maar het lijntje vast te houden!
De wachttijd tussen voorkeuren en de erering in, is altijd vrij lang op de Winner en ik merkte al dat Alba een tikje moe begon te worden. Toch toonde ze haar mooie gangwerk super met het betreden van de ring.
Tot mijn vreugde werd Alba geselecteerd bij de beste 10 honden van de rasgroep! Ze heeft nogmaals haar gangwerk getoond, wat ze prima deed. In het staan kwam de vermoeidheid wat naar voren maar toch ben ik heel tevreden. Er werden 3 honden geplaatst en daar zaten we niet bij, maar een selectie op de grootste hondenshow van Nederland en met zo’n sterke concurrentie maakte onze dag nóg beter dan hij al was!

Een slechte foto van Alba op de driehoek, ik hoop nog deze week het ‘officiële’ portret te krijgen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s