Kampioenschapsclubmatch Barbetclub

Op 4 november was de eerste Kampioenschapsclubmatch van de Barbetclub. Een superinschrijving van 46 Barbets! Keurmeester was mevr. Dinanda Mensink.

Wij waren ontzettend trots op het feit dat er 4 Nuphar’s pupjes ingeschreven waren, in de Babyklasse. Billy en Thibault bij de reuen en Dolce en Lotus bij de teefjes. Norah was niet ingeschreven maar kwam ook  het hele eind met haar baasjes om ons aan te moedigen.

’s Morgens waren de Babies al heel snel aan de beurt. Ik was stiekem best een beetje nerveus voor Billy&Olav en Thibault&Lisanne die de spits  mochten afbijten. Als trotse fokkers stond ik langs de ring te kijken hoe geweldig ze hun best deden. Beide heren liepen keurig mee, lieten zich goed betasten door de keurmeester en stonden ook nog eens heel braaf stil voor de tafel. Ik gaf denk ik inmiddels licht van trots :)!
Op deze leeftijd is het natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken maar omdat op dit moment Billy iets verder is in zijn lichamelijke ontwikkeling, koos de keurmeester voor Billy als Beste Baby Reu met een Veel Belovend. Thibault werd tweede met Veel Belovend.

Thibault:
Billy:
The Boys met hun medailles:

Nadat de Puppy-reuen gekeurd waren was het de beurt aan Dolce en Lotus. Omdat het plan is dat ik Dolce in de toekomst nog een paar keer show, heb ik beide dames voor het individuele deel geshowd. Het rondje gezamelijk liep Dolce keurig mee met haar baas. Ik  nam Dolce over en ze liep zó  met me mee, knappe meid! Zowel Lotus als Dolce lieten zich ook goed betasten en liepen netjes door de ring. Stilstaan blijft lastig maar ze lieten mooi zien dat ze dat ook wel kunnen.
Ook hier koos de keurmeester voor degene die in ontwikkeling al ietsjes verder is, namelijk Lotus die Beste Baby Teef werd met Veel Belovend. Dolce werd tweede met Veel Belovend.

Dolce in de ring:

Er werd gezegd dat we aan het eind van de dag terug moesten voor Beste Baby maar dat bleek na de lunch pauze te zijn. In de tussentijd was Billy zo hulpvaardig geweest om in de sloot te springen om te helpen er een bal uit te halen. Gelukkig viel het mee en was een handdoekje genoeg om z’n benen weer droog te krijgen. Wel een geluk dat hij zwart is :).
De strijd tussen broer en zus was spannend, de keurmeester keek  nog eens goed maar koos uiteindelijk voor Lotus als Beste Baby van de Clubmatch. Natuurlijk zouden we hoe dan ook trots geweest zijn!

Lotus Beste Baby:

The Boys samen:Thibault, Dolce en Billy:

Alba mocht helemaal aan het eind van de dag de ring in. Ze moest tegen haar moeder, Amy. Amy ziet er ontzettend goed uit momenteel, waar Alba nog een beetje terug in vorm moet komen na het nest. Haar conditie is uitstekend maar het geheelplaatje is nog niet zoals het voor het nest was. Ik ging er dus al vanuit dat Amy zou winnen en dat gebeurde ook. Alba heeft een prachtig keurverslag en ze deed zó haar best in de ring, dus we zijn tevreden. Amy werd later Beste van het Ras, een prachtige prestatie!

Alba in de ring:

Met dank aan Marian voor de foto’s.
We hebben een hele gezellige dag gehad, we zijn alle eigenaren en hun pups dankbaar dat ze wilden komen. 

3 thoughts on “Kampioenschapsclubmatch Barbetclub

  1. Op naar de volgende reünie! Het was zo leuk om de andere pups weer te zien – met alle eigenaren natuurlijk – en de verscheidenheid aan Barbets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s