Puppylessen

Ik loop een beetje achter met het blog, ik heb van 2 puppylessen foto’s nog niet geplaatst. Lotus en Wouter gaan elke zaterdag op les bij Brenda, Hondenclub My Best Friend, in Stoutenburg.
Elke week verzint Brenda wel iets nieuws, de nadruk ligt bij deze cursus niet op het leren van commando’s zoals zit en af (dat leren ze wel maar het is niet de hoofdmoot zoals op veel KC’s wel) maar op het leren focussen op de baas, de band tussen baas en hond, het leren omgaan met prikkels in de omgeving en vooral om die te negeren, balans en coördinatie. De naamoefening en het hierkomen komen ook aan bod.

Vorige week heeft Brenda met een kruiwagen rondgereden op het veld terwijl de pups met hun baasjes moesten rondwandelen. Zo leren ze dat het a) niet eng is en b) dat de aandacht op de baas beloning en aandacht oplevert en dus véél leuker is.
Deze week heeft ze met een fiets rondgereden, al bellend, en ook daarvan leren de pups dat fietsen niet zijn om achter aan te rennen maar om aandacht te geven aan de baas zodat die je kan belonen (en veilig kan houden).

Foto’s van 22 september:
Lotus doet een dansje (goh, waarom zou ‘r bijnaam toch Vlo zijn!).

Wandelen zonder trekken en met aandacht voor de baas (ze trekt niet en ze heeft aandacht voor de baas… ;))De pups moesten over een zeil heenlopen, dat kraakt en het voelt gek aan aan je voetjes maar geen van de pupjes vond het eng. Ook Lotus knipperde niet eens extra met de ogen, die heeft al gekkere dingen meegemaakt.
Zit…… en af!
Balansoefening over een platliggende ladder, dat was moeilijker dan gedacht. Deze week kwamen er halverwege 2 ponies het veld op, die volledig bom-proof zijn dus heel veilig om de pups mee kennis te laten maken. Lotus heeft al meerdere keren paarden gezien. Ze vond het dan ook niet echt eng, maar wel spannend.
Weer een balansoefening: een schuin lopende plank. Erover heen was geen enkel probleem en ook halverwege stilstaan en zitten deed Lotus keurig. Als laatste heeft Brenda flink herrie gemaakt met lege blikjes. Lotus vond het reuzegrappig maar liet zich ook graag afleiden voor een spelletje met Wouter. 

Weer een boel ervaringen rijker, Lotus hoeft nooit lang te slapen na een inspanning maar ze slaapt toch altijd wel iets langer na de puppyles :).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s