Even een off-day

We hebben even een baaldag in Huize Nuphar’s. Pupje Geel was vandaag wat ‘zeurderig’, ze heeft regelmatig bij Wouter gelegen en sliep dan wel wat beter dan in de kist bij de rest.
Alba heeft haar, ondanks zelf een beetje een baaldagje (waarschijnlijk doordat de melk van samenstelling veranderd, vertellen zeer ervaren fokkers me), goed verzorgd.
’s Middags werd haar rechteroogje ineens dik. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling bij puppenoogjes, zeker niet als ze nog niet open zijn! Er kwam wat troep uit, wat op zich een goed teken is dat het eruit kan.

Deppen met warm (eerst gekookt) water zorgde ervoor dat er al wat meer troep uit het ooghoekje kwam dus dat heb ik gedaan om de spanning te verlichten tot het tijd was voor de afspraak met de dierenarts. Een vriendin heeft op Alba en de rest van de puppen gepast terwijl wij naar de dierenarts gingen.

Het schijnt vaker te gebeuren rond het openen van de oogjes, misschien geirriteerd door een nagel van een broertje of zusje? We hebben fysiologische zoutoplossing en een antibiotica zalf meegekregen. Dat masseren we minstens elke 4 uur in het oogje, je kan ook zien dat het naar binnen ‘loopt’. We deppen ook met zilverwater, een natuurlijk antibioticum.
Gelukkig is Pupje Geel haar oogje al veel minder dik! Als je het niet weet, valt de zwelling al bijna niet meer op. Als dit doorzet, kunnen we orale antibiotica vermijden.

We hopen dat het oogje onder het nu nog gesloten ooglid helemaal goed is, daar is nog niet veel van te zeggen maar daar gaan we voor nu maar wel vanuit. Eerst zorgen dat de zwelling afneemt en de ontsteking bestreden wordt!

One thought on “Even een off-day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s