Alle pups zijn gereserveerd

We hadden op de website al neergezet dat alle pupjes van dit nest gereserveerd zijn voor nieuwe eigenaren. We hadden veel meer mensen op de lijst dan pupjes. Een goede fokker gaat niet fokken zonder een lijst te hebben, of althans: dat vinden wij. Het mooiste is als alle pupjes al bij de geboorte gereserveerd zijn.
We zoeken naar mensen die zich prettig voelen bij ons en andersom moeten wij een heel goed gevoel hebben bij hun. Op onze website geven we veel informatie over hoe wij over verschillende zaken denken. Niet dat de nieuwe eigenaren over alles precies hetzelfde moeten denken, maar als mensen heel afwijkende ideeën hebben over het zorgen voor en omgaan met een hond geeft dat wel te denken.

Wij willen in de keuze voor de nieuwe eigenaren niet gedwongen worden tot een ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ systeem. Wannéér iemand zich meldt moet geen beslissende factor zijn, wij vinden een heleboel andere factoren veel belangrijker.
Als fokker heb je de plicht om alle pupjes de best mogelijke nieuwe eigenaar te geven, we zijn geen fabriek die op order afleveren en we nemen deze verantwoordelijkheid dan ook heel serieus.

Het niet geven van een ‘nummertje’, maakt het voor de wachtende nieuwe eigenaren vaak wel wat onzekerder en dat snappen we ook. We proberen dan ook zo eerlijk mogelijk te zijn over de kansen maar vertellen er altijd duidelijk bij dat er altijd ook een kans is dat er geen pup is.
Iedereen is natuurlijk vrij om de fokker te kiezen waar hij/zij zich prettig bij voelt, zoals wij uiteindelijk kiezen voor de mensen waar wij het meest enthousiast over zijn.

Gisteren hebben we iedereen op de hoogte gebracht of er wel of niet een pup voor ze is in dit nestje (ik hoop dat ik niemand vergeten ben, we hadden zoveel aanvragen dat het soms moeilijk was om overzicht te houden). Het vertellen dat er geen pup is, is natuurlijk geen leuke klus want we gunnen iedereen op onze lijst een leuke Barbet maar we kunnen helaas niet iedereen gelukkig maken.

We kijken erg uit naar de komende nestperiode en om iedereen over een paar weken op bezoek te laten komen om hun toekomstige huisgenoot te leren kennen. Voor nu nog even lekker rust en wennen!

One thought on “Alle pups zijn gereserveerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s