Week 3 breekt aan

Alba gaat nu, uitgaande van dat ze drachtig is, week 3 in.

Volgens de theorie kan ze in deze periode wat misselijk zijn, door de hormonen en doordat de baarmoeder wat gespannen kan zijn. Omdat in deze week de embryo’s gaan inplanten in de baarmoederwand, zien veel fokkers bij hun teefjes rond dag 19 tot 21 wat slijmverlies. Ik heb ook wel gehoord dat sommige teefjes zelfs een beetje bloed verliezen door het innestelen. Bij een langharige hond is het vaak minder zichtbaar maar we houden natuurlijk een oogje op Alba.

Alles gaat goed met Alba. Ze is nog altijd lekker actief natuurlijk maar het is net of ze echt weet danwel voelt dat er iets anders-dan-anders is want ze is met wandelen veel rustiger. Ze loopt nog evenveel maar rent minder en ook het maf doen en rollen is minder. Met andere honden is ze voorzichtiger, ze vind ze wel leuk maar is met kennismaken wat afstandelijk en spelen wil ze niet. Zeker niet met drukke honden, waar ze toch al niet zo van houdt. Alba is wel heel alert, ziet alles en in huis kijkt ze graag uit het raam. Ze snuffelt ook veel en vooral heel aandachtig buiten aan alle struikjes en bomen.
Ze eet als een paard! Waar ze normaal wat slechter eet na de loopsheid, heeft ze nu juist meer honger. Soms lijkt het bijna op schooien zelfs, wat ze nooit doet! Vandaag lijkt ze wat minder honger te hebben, wat ook wel zou kunnen kloppen met de ‘boekjes’.

We hadden sowieso geen reden om aan te nemen dat het niet gelukt zou zijn, maar zonder nog ‘echt’ bewijs te hebben, denken wij wel dat ze drachtig is :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s