Kassel (D), CAC/CACIB-show

Na een goede nachtrust op de hotelkamer op zondagmorgen op ons gemak weer naar de hal gereden. De rij bij de ingang was een stuk korter, maar de hoeveelheid uitvallende honden was wel groot. Er stond zelfs een meneer met een ‘zweepje’ gemaakt van een boomtakje, om zijn honden in bedwang te houden. Erg sneu.

Zoals al eerder gezegd, was voor de zaterdag niet op voorhand duidelijk wie de Barbet zou keuren maar we hadden ook eigenlijk vooral ingeschreven voor de zondag. Dan zou namelijk mevrouw Assemacher de Barbet keuren, iemand met wie ik in andere rassen goede ervaringen heb dus interessant eens te horen wat ze van Alba vind.

Maar toen we in de catalogus keken, stond er dat de Barbet gekeurd zou worden door mevrouw Barbera Müller uit Zwitserland! Nou ja, dat zijn we echt niet gewend van de Duitse shows: niets aangegeven op de website, niets doorgegeven maar wél dingen aanpassen. Maar goed, we waren er toch dus dan maar kijken wat deze mevrouw vind.

Na weer een hoop gedoe met het (volledig onwetende) ringpersoneel over de keurvolgorde, verliep het ook vandaag allemaal prima.

Ook vandaag een enthousiaste keurmeester, die uitgebreid de tijd nam om Alba te keuren en even te knuffelen. En weer een mooi resultaat van Uitmuntend, CAC, CACIB en BOB.

Het verslag was ook weer mooi, vooral met de opmerking over de bespiering zijn we blij want er zijn maar weinig keurmeesters die daar opletten. We zien zoveel ‘showhonden’ die nauwelijks bespiering hebben. Tegenwoordig heeft iedereen binnen de kynologie de mond vol over welzijn: conditie en bespiering zijn toch aardige indicaties daarvan.

De opmerking dat ze haar staart wat hoog draagt, is overigens ook volledig terrecht. Maar we zien liever een goed aangezette maar uit enthousiasme wat hoog gedragen staart dan de echt foute gekrulde staarten die we bij de Barbet steeds vaker zien of de ladingen honden in de ring die hun staart laten hangen omdat ze er niets aan vinden.

Gelukkig hadden ze vandaag wél de verwarmingsknop gevonden in de hal van de erering, dus het wachten tot we aan de beurt waren was iets prettiger.

Alba liet zich ook dit keer weer super zien, ze heeft zoveel plezier in het showen!

Hier een foto van in de erering:

Vandaag geen selectie, hadden we ook niet verwacht bij de groepskeurmeester, maar wel eventjes in de spotlight:

Na de resultaten van dit weekend heeft Alba voldaan aan de eisen om het Duits (VDH) Kampioenschap aan te kunnen vragen, en ook om het Internationaal Show Kampioenschap te kunnen krijgen. 2 nieuwe titels erbij die hopelijk snel bevestigd worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s