Raspromotie

Afgelopen weekend was de Amsterdam Winner show in de RAI. Het is de grootste hondenshow van Nederland en omdat er titels te winnen zijn, toch ook wel de meest bijzondere.

Dit jaar hadden we net als meestal weer een keurmeester die hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder een Barbet gezien heeft. Uit één of ander Oost-Europees dit keer. Ik vond het nogal veel geld voor iemands mening waar ik toch vrij weinig waarde aan hecht dus net als vorig jaar hebben wij overgeslagen.

Het bleek een meneer te zijn die de tijd nam voor de keuring en ook een redelijk uitgebreid verslag schreef, dus wat dat betreft viel hij niet tegen. Gelukkig voor de honden die wel ingeschreven hadden.

Er is altijd een ‘hondendorp’ waar rasverenigingen een stand kunnen huren om informatie te verstrekken over het ras. Ook dit jaar was de Barbetclub weer van plan om te gaan. Wij praten graag over ons ras, over alle kanten ervan, dus we hebben dit jaar beide dagen meegeholpen in de stand.

We hadden een hele goede plek: het eerste wat de bezoekers zagen als ze binnenkwamen was een ren met een paar Barbets erin en onze stand!

Ondanks dat de Barbets op zondag gekeurd werden hebben we beide dagen een goede aanloop gehad bij de stand. Mensen die het ras helemaal niet kenden, mensen die het ras van naam kenden, mensen die speciaal voor het ras kwamen vragen: we hebben ze allemaal langs zien komen.

Beide dagen hadden we meerdere honden in de ren, zowel teefjes als een reu en ook verschillende (vacht)types en grootte zodat iedereen de verschillen die er zijn binnen het ras kon zien.

We hadden de ren zo neergezet dat de honden ook even buiten handbereik van de bezoekers konden liggen om rust te nemen.

Alba vind aandacht prachtig dus die heeft genoten van 2 dagen flirten met de bezoekers en alle aaien en knuffels.
Wij vonden het leuk om samen met Jan, Marga, Corrie, Lenie en anderen alle vragen te beantwoorden en zo eerlijk mogelijke informatie te geven over alle ‘voors’ en ‘tegens’ van het ras. Wie weet komen er weer een paar Barbet-eigenaren bij naar aanleiding van deze eerste kennismaking met het ras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s